Održan prvi SAP CodeJam u Beogradu

Kompanija SAP održala prvi CodeJam događaj u Srbiji, koji je bio namenjen svim studentima koji rade u Javi, a koji su uz pomoć SAP stručnjaka Joradna Jordanova i Aleksandra Zlatkovskog imali prilike da u petočasovnom radu koriste SAP HANA Cloud platformu za programiranje svojih aplikacija.

Jordan Jordanov iz kompaije SAP prakticno pokazuje primenu SAP HANA Cloud platforme

Na samom početku studentima se obratio Jaka Črnivec, University Alliances menadžer zadužen za region Jugoistočne Evrope u kompaniji SAP koji je rekao da je SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 1988. godine i okuplja univerzitete šitom sveta.

“U program je do sada bilo uključeno više od 4 miliona studenata na više od 2.000 univerziteta i škola širom sveta. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta. Kroz programe i događaje koje organizujemo, želimo da ohrabrimo studente da razmišljaju na inovativan način kako bi probleme na koje nailaze mogli da reše koristeći najnovije IT tehnologije kakva je i SAP HANA.“

SAP stručnjaci Jordan Jordanov i Aleksandar Zlatovski predstavili su SAP HANA Cloud platformu i njene mogućnosti, a studenti su potom počeli da programiraju sopstvene aplikacije. Ideja celog SAP CodeJam događaja je da sve što su studenti saznali nastave da primenjuju u razvoju aplikacija kasnije kod kuće ili na fakultetima.

SAP University Alliance je program koji kompanija SAP sprovodi u Srbiji od 2011.godine. Do sada se pored Singidunum Univerziteta ovom programu priključio i Univerzitet u Novom Sadu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,