Održan sedmi Bubble Cup

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u vladi Srbije, Snežana Marković, otvorila je proteklog vikenda u Beogradu sedmo po redu takmičenje Bubble Cup, koje organizuje Microsoftov Razvojni centar u Srbiji.

DSC_0379

Takmičari podeljeni u 24 ekipe, od kojih je bilo iz Srbije bilo 10 timova, nadmetali su se u rešavanju algoritamskih problema.

U kategoriji za učenike srednjih škola, drugi put za redom je pobedu odneo tim iz Niša, Me[N]talci. Drugo mesto je takođe osvojio srpski tim (.deathSatanBunny), dok je treća nagrada pripala timu iz Hrvatske (Aroni).

U kategoriji studenata, ove godine pobedio je tim iz Poljske (Magowie Psychodelicznej Klawiatury), drugo mesto je zauzeo tim iz Litvanije (KTU #1), dok je treće mesto osvojio tim iz Srbije (Grafom plovi jedan mali Dijkstra).

Microsoft Development Center Serbia je glavni pokrovitelj događaja i rukovodioci u ovoj kompaniji pomno prate učesnike:

„Svesni smo koliko je ovo ozbiljno takmičenje i koliko znanja i sposobnosti zahteva od učesnika. Mi neprestano tragamo za novim talentima i spremni smo da najboljima ponudimo posao“, kaže Dragan Tomić, direktor  Microsoft Development Center Serbia.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Windows 10 PrintNightmare ipak nije gotov
SBB

Tagovi: , , , , ,