ASUS ROG Flow

Održana Coding Serbia konferencija

U organizaciji kompanije Codecentric d.o.o iz Novog Sada održana je 17 i 18. oktobra konferencija “Coding Serbia” koja je u dva ugostila više internacionalnih i domaćih predavača.

1codingserbiaUvodno predavanje pod nazivom “Software eats the world”, održao je Mirko Novakovic, sa nekoliko sjajnih primera kako software menja svet i način poslovanja spajajući različite oblasti koje su do sada bile nespojive.

Ključna rec za oba dana bila bi “BigData”, a prisutni su kroz više predavanja imali priliku da čuju šta je Hadoop i MapReduce algoritam i vide zanimljive primere primene ovih tehnologija koje od Dennisa Meyer-a (Architect@Adtech.com) i Dušana Zamurović (Senior IT consultant@Codecentric).

Jedno od najvećih imena na Coding Serbia konferenciji bio je sasvim sigurno Uwe Friedrichsen, koji je sa svojim predavanjem “How to survive in a BASE world” dao vrlo zanimljiv pogled na BASE i kako najbolje da iskoristiti ono što vam nudi. Njegovo drugo predavanje “Fault tolerance made easy” je inače na ovoj konferenciji imalo svoju pretpremijeru, a premijera će biti održana u Novembru u okviru konferencije DEVOXX (Belgija).

Pored navedenih bilo je i par domaćih predavača od posebno ističemo predavanje koje je održao Miodrag Stefanovic (Limundo), vezano za arhitekturu i hardwerska rešenja kao i performanse sistema koji stoji iza ecommerce sajta limundo.com.

Materijali sa konferencije biće dostupni u vidu prezentacija i video snimaka na zvaničnom Coding Serbia sajtu www.codingserbia.com.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: