TrendMicro

Održana Endava Tech Flow konferencija u Beogradu

Tech Flow konferencija, namenjena IT zajednici, održana je 14. novembra od 18 časova u Operi & Teatru „Madlenianum“. Konferenciju pod nazivom DevOps (R)Evolucija organizovala je kompanija Endava, a cilj je bio da se demistifikuje pojam DevOps-a i pokaže njegova implementacija u kompanijama.

Endava: Tech Flow konferencija u Beogradu
Endava: Tech Flow konferencija u Beogradu

Predavači su bili priznati IT stručnjaci: Eoin Woods, jedan od najistaknutijih govornika u Severnoj Americi, i Zapadnoj i Centralnoj Evropi, autor brojnih stručnih i naučnih radova iz oblasti IT industrije, kao i CTO u kompaniji Endava; Edward Butler, stručnjak u oblasti Project Management-a, Business Analysis-a i Cloud Computing-a i jedan od najpoštovanijih predavača iz domena DevOps-a, Application Management-a i Security-ja; Laurentiu Spilka, posvećeni Development Lead, mentor i trener, i Saša Veličković, Senior Software Architect, ekspert u distribuiranom računarstvu i arhitekturi sistema.

Za tri godine, od kad je pokrenuta, Tech Flow konferenciju je posetilo preko 5.000 ljudi koji su na devet svetskih lokacija mogli da čuju preko 70 eksperata iz oblasti IT industrije. U novembru, još tri lokacije postaju domaćini Tech Flow konferencije, a Beograd je jedan od njih.

Pročitajte i:  Kompanija Endava o prilikama za razvoj karijere pred više od 150 niških IT stručnjaka
Endava Tech Flow konferencija, Opera & Teatar „Madlenianum“
Endava Tech Flow konferencija, Opera & Teatar „Madlenianum“

DevOps kultura je postala neophodna za efikasnu isporuku softvera, što aktivno promovišu i  vodeće svetske kompanije u IT industriji. DevOps ima za cilj da pojednostavi proces isporuke softvera krajnjim korisnicima uklanjanjem svih uskih grla i silosa, obezbeđujući brze povratne informacije u svakom koraku procesa, kao što su razvoj i testiranje. Kako konkurencija nikada ne spava, cilj je isporučiti visokokvalitetni proizvod u što kraćem roku, što se postiže uz pomoć automatizacije i specifičnih alata, koji ceo proces čine jednostavnijim.

Takođe je bilo reči o uvođenju infrastrukture kao koda, kontinualnoj integraciji i kontinualnoj isporuci kôda, sa ciljem obezbeđivanja/pružanja visoko dostupnih sistema, kao i o upravljanju saobraćajem u servisno orijentisanoj arhitekturi pomoću Istio platforme.


Endava je javna tehnološka kompanija, sa preko 17 godina iskustva u radu sa nekim od vodećih svetskih kompanija za finansije, osiguranje, telekomunikacije, medije, tehnologiju i maloprodaju. Kroz rešenja “Digital Evolution”, “Agile Transformation” i “Automation”, Endava pomaže svojim klijentima da budu više angažovani, odgovorni i efikasni podržavajući ih od ideje do realizacije. Endava ima više od 5.700 zaposlenih smeštenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi i centrima za isporuku u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,