TrendMicro

Održana konferencija Aj Si Ti!

Svet se menja, a nove tehnologije mu daju te mogućnosti – poruka je manifestacije Aj Si Ti! -Dana švedskog ICT i gejminga koji je održan u Nišu.

Ambasador Svedske Krister Asp  i Branko Krsmanovic (Mladi ambasadori)

U organizaciji ambasade Švedske i UG Mladi ambasadori, organizacije NiCat, Deli Centra i švedsko-srpskog poslovnog saveta, a uz pomoć niškog ICT klastera učesnici su imali priliku da saznaju kako funkcioniše “neurološki interfejs”, zašto neki gradovi u svetu imaju “šefa interneta”, šta je moguće videti kroz “Oculus Rift” i kako kaciga menja boju u zavisnosti od raspoloženja onoga ko je nosi.

“Osim brojnih švedskih kompanija koje su poznate širom sveta, Švedska ima mnogo značajnih kompanija koje postoje u digitalnom svetu. One prave poslove i omogućavaju ljudima da bolje žive. Uveren sam da i u Srbiji posluje mnogo manjih, ali značajnih kompanija čiji će se uticaj širiti“, rekao je otvarajući manifestaciju ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp.

Predavači iz Srbije i Švedske predstavili su najnovije trendove iz oblasti ICT , a predstavnici ambasade Švedske kažu da je Niš odabran jer su na primeru svoje zemlje videli da je važan razvoj i onih gradova koji nisu najveći u zemlji, .

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Smart Life i pametni gradovi

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,