Top50 Glas publike

Održana letnja škola mašinskog učenja za studente

Letnja škola mašinskog učenja, Petnica Summer Institute of Machine Learning (PSI:ML) održana je ovog avgusta šesti put, uz učešće velikog broja stručnih predavača i povećan broj polaznika. I ovog puta PSI:ML je bio jedinstvena prilika za studente u Srbiji i regionu, zainteresovane za oblast mašinskog učenja, da se povežu sa ekspertima u ovoj oblasti.

PCPress.rs Image

Prvi put online

Iako je prvi put održana online, letnja škola mašinskog učenja zadržala je sve prednosti za polaznike koje je i ranije imala – pored redovnih predavača, prisustvovao je i najveći broj gostujućih predavača do sada, obezbedila je druženje studenata sa zajedničkim interesovanjima, uz večernje igranje online igrica, kvizove, kao i video pozive za vreme pauza. Ove godine povećan je broj polaznika sa 25 na 40 studenata završnih godina i diplomaca tehničkih fakulteta, koji su imali priliku da se upoznaju sa neuronskim mrežama, kompjuterskim vidom, obradom prirodnog jezika i drugim temama iz oblasti mašinskog učenja.

„Škola je osmišljena tako da se najpre nauče osnovni koncepti, kroz predavanja i praktične radionice, a nakon toga čuju i neke naprednije tehnike i trenutne trendove u industriji i akademskim istraživanjima. Uz to, polaznici dobijaju priliku da primene stečeno znanje na neki praktični problem, što se ogleda u četvorodnevnoj izradi projekata koji rade u manjim grupama (2-3 studenta)“, kaže članica organizacionog odbora PSI:ML Katarina Mićić iz Microsoft razvojnog centra Srbije (MDCS).

Pročitajte i:  VALL-E AI može oponašati nečiji glas iz fragmenta od tri sekunde

PCPress.rs Image

Organizaciju PSI:ML je pre šest godina započelo nekoliko zaposlenih iz MDCS, sa idejom da se osmisli škola za studente, uz atmosferu kakva se dobija na petničkim seminarima za srednjoškolce. Od tada, organizacioni tim je porastao na preko 50 saradnika, među kojima su Filip Panjević (YDRIVE) koji je i vodio ovogodišnju letnju školu, profesori Mladen Nikolić (Matematički fakultet) i Predrag Tadić (Elektrotehnički fakultet), kao i mnogi bivši polaznici PSI:ML-a. Pored MDCS-a, novi sponzor letnje škole od ove godine je i
kompanija Everseen.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,