ePlaneta

Održani 9. ERP susreti

Sada već tradicionalni, ERP susreti kompanije IIB, održani su 30. i 31. maja u banji Vrujci. Skupu je prisustvovalo više od 130 posetilaca – korisnika IIB softverskih rešenja i njihovih partnera, zaposlenih u IIB-u kao i predstavnika medija.

Miloš Bošnjak (IIB) otvara 9. ERP susrete

Miloš Bošnjak, direktor kompanije IIB zvanično je otvorio ERP susrete, pa su prisutni mogli da se upoznaju sa novinama u softveru UPIS, koji se može pohvaliti referentnom listom od preko 150 najuspešnijih srpskih kompanija, kao što su Bambi, Neoplanta, BAT, Mlekoprodukt i mnoge druge…   Da podsetimo, svoj osnovni proizvod – ERP rešenja poznata pod komercijalnim nazivom UPIS, IIB nudi u tri oblika – za mikro, mala i srednja, i velika preduzeća. Prikazana su rešenja za mobilne platforme, unapređena je vizualizacija, kao i integracija sa sistemom za upravljanje poslovnom dokumentacijom Lobo.

U nastavku prvog dana ERP susreta, veoma inspirativno je bilo predavanje Slobodana Prpoša, iz konsultantske kompanije Prometej, koji je posetiocima održao predavanje o tome na koje sve načine je moguće unaprediti sebe i kojih opasnih uverenja treba da se čuvamo. Prof. Nikola Marković, predsednik Društva za informatiku Srbije, je sve prisutne podsetio na period uvođenja JMBG-a i na teškoće prilikom implementacije istog. Sada, ne možemo zamisliti da da društvo uopšte može funkcionisati bez Jedinstvenog Matičnog Broja Građana, ali 1974. godine je za njegovo uvođenje bilo potrebno mnogo napora, u čemu je profesor Marković lično učestvovao. Prvi dan konferencijskog dela ERP susreta je završen predavanjima partnerskih kompanija Fujitsu TS, Microsoft i Amis Telekomunikacije. Potom je usledila revijalna utakmica između IIB-a i korisnika koja je i završena u prijateljskom tonu – nerešeno. Oni koji se nisu osećali kao fudbaleri su uživali u prirodi posetivši pritom rodnu kuću vojvode Živojina Mišića u obližnjem Struganiku. Na kraju dana, usledilo je druženje na svečanoj večeri sa nagradnom igrom koje je potrajalo do kasno u noć.

Pročitajte i:  Održana PANTHEON 2024 konferencija

Drugi dan ERP susreta je počeo predstavljanjem rešenja za praćenje i evidentiranje upravljanja proizvodnjom u UPIS-u na primeru implementacije u industriji mesa AD Bačka, a dr Ivana Ljubanović Ralević je prikazala metode za optimizaciju poslovanja uz korišćenje  linearnog programiranja, mrežnog planiranja i ocene efikasnosti na osnovu DEA metodologije. Potom su Mirko Smolić i Slavko Vujnović održali veoma interesantno predavanje o upotrebi Excel-a kao izveštajnog alata u zavisnosti od zahteva menadžmenta. Veoma pozitivna atmosfera zabeležena je na okruglom stolu na kome su korisnici iznosili svoja mišljenja, predloge i ideje u vezi sa radom internet portala za podršku korisnicima.

Više informacija o samom događaju, kao i fotografije, možete potražiti na zvaničnom sajtu ERP susreta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,