ePlaneta

Ohajo prihvata Bitcoin kao sredstvo plaćanja poreza

Uprkos cenama kriptovaluta koje su dostigle najniže nivoe u proteklih godinu dana, vera u njih ne prestaje. Bitcoin polako ali sigurno ulazi i u zvanične monetarne tokove. Počev od danas, poslovni korisnici u Ohaju su u mogućnosti da plaćaju poreze Bitcoin-ima. Time je ova američka država postala prva u SAD-u koja je zvanično prihvatila neku kriptovalutu.

PCPress.rs Image

Kompanije koje žele da na ovaj način plaćaju poreze mogu da odu na Ohio Crypto sajt, da se registruju i da odaberu koje poreze žele da plaćaju kriptovalutom. Država je napravila saradnju sa BitPay startapom koji obrađuje te uplate i konvertuje ih u dolare.

Ohajo, koji očigledno prednjači u tehnološkom napretku već je oformio tehnološki hab u gradu Kolumbus, u kome je stacioniran Drive Capital, jedan od najvećih investicionih fondova na srednjem zapadu. I druge američke države, prvenstveno one na jugoistoku, jugozapadu i srednjem zapadu takođe razmišljaju o prihvatanju Bitcoin-a za plaćanje poreza, mada je već jasno da ta inicijativa neće proći zakonodavstvu nekim od njih (kao što su Arizona, Džoržija ili Ilinoj).

Pročitajte i:  Nemačka vlada poseduje oko 2 milijarde dolara u bitcoinima

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,