Top50 Glas publike

OIC želi da pametni uređaji postanu kompatibilni

Osnovan je novi konzorcijum, Opet Interconnect Consortium, koji ima za cilj uspostavljanje standarda za umrežene gedžete.

oic-diagram

Njegovi članovi postali su Samsung, Intel i Dell, a konzorcijum želi da uspostavi pravila kako bi pametni uređaji radili zajedno, prenosi Rojters.

Kako prenosi ova agencija, proizvođači sve češće predstavljanju pametne satove, frižidere, televizore, ali kao kod svake nove tehnologije, uređaji su međusobno nekompatibilni. OIC konzorcijum želi to da promeni.

Inače, ovo nije jedini, ni prvi, konzorcijum ove vrste. Engadget podseća da su LG, Qualcomm i druge kompanije formirale AllSeen alijancu, a Intel učestvuje i u konzorcijumu pod nazivom Industrial Internet Consortium.

Ono, na šta će se Open Interconnect Consortium fokusirati je open-source kod za pametne kuće i kancelarije, a zatim i pametne automobile i primenu u zdravstvu.

Pored Intela, Samsunga i Della, članovi su i kompanije Atmel, Broadcom, Wind River, a dodatne informacije možete pronaći na www.openinterconnect.org.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel i dalje razmatra planove za izgradnju fabrike u Italiji
SBB

Tagovi: , , , , , ,