OKI C844dn – kolor štampač za produktivne i kreativne

OKI 800 serija modela već duže vreme predstavlja jedan od zanimljivijih u kategoriji A3 kolor štampača visokih performansi. Nedavno je prethodna generacija zamenjena novijim verzijama, donoseći određena unapređenja ali i čuvajući već postojeće udarne karakteristike.

PCPress.rs Image

C844dn koristi već odavno dokazanu OKI LED tehnologiju, koja nudi visok kvalitet kolor štampe u pravoj 1200×1200 dpi rezoluciji, uz veliku fleksibilnost po pitanju papira koji se može koristiti. Nivo detalja pri štampi fotografija je veoma dobar, reprodukcija boja takođe, tako da tu novi model nudi iste moćne karakteristike kao prethodni C843dn model. Jedna od takođe veoma značajnih detalja kod kompletne C800 seriju su relativno male dimenzije uređaja, pa je C844dn još uvek najmanji A3 kolor štampač ovih mogućnosti na tržištu.

LED tehnologiju karakteriše daleko manja kompleksnost od klasičnih laser rešenja, što pored manjih dimenzija omogućava i da papir kroz C844dn prolazi ravno i na taj način se dobija pomenuta fleksibilnost papira. Sve to je moguće do 256gsm A3 papira, to jest, zajedno sa baner modom maksimalne dužine od 1,3 metra – sve to su mogućnosti koje poseduje C844dn.

Pročitajte i:  Epson najavljuje svoj najnoviji brzi, najefikasniji POS štampač računa za maloprodaju i ugostitelje

Kod nove serije C800 modela, OKI je radio na unapređenju brzine rada. Tako je C844dn primetno brži u svim režimima rada, od buđenja iz „power safe“ moda (10 naspram 20 sekundi) pa do štampanja prve strane (6,3 naspram 9,5 sekundi). Ono gde nema mnogo razlike u odnosu na prethodni C843dn se odnosi na kontrolni panel i način rukovanja. Dakle, i dalje je tu mali klasični LCD ekran i set tastera, čiji je raspored blago promenjen zarad bolje i kvalitetnije pozicije i nešto lakšeg rukovanja. Ipak, ono što je bitno za korisnika je da zbir funkcija nije manji u poređenju sa tehnološki najnovijim modelima.

Povezivanje s internetom se ostvaruje preko gigabitne LAN konekcije ili preko opcionog Wi-Fi 802.11n modula. Na raspolaganju je i ranije bio Google Cloud Print servis, a sada je dodata i Apple Air Print kompatibilnost, pa više nema ograničenja po ovom pitanju. Naravno, upotreba OKI Android aplikacije se podrazumeva.

Što se sigurnosti tiče, preko web interfejsa se može napraviti više korisničkih profila koji preko PIN-a imaju pristup funkcijama štampača. Tako se, na primer, određenim korisnicima može ograničiti upotreba samo na štampu crno-belih strana, što može biti korisna metoda za ušteda tonera za kolor primene. Dodavanjem 16 GB SDHC kartice (što je opcija), otvara se mogućnost enkripcije podataka, uz automatsko brisanja sadržaja iz memorije kod poverljivih dokumenata.

Pročitajte i:  Epson najavljuje svoj najnoviji brzi, najefikasniji POS štampač računa za maloprodaju i ugostitelje

Sve ove „cloud“ mogućnosti definitivno jesu korisne, ali najrealniji scenario za upotrebu C844dn je direktna štampa sa Windows PC računara. Drajver i prateći softver nudi visok nivo kontrole nad procesom štampe. Pored podešavanja parametara u vezi boja i štampe, dodatne opcije koje su prisutne se odnose na duplex režim koji je odličan za uštedu papira ali i kao mogućnost kreiranja kolor bukleta. Tako je primarna upotreba za C844dn štampa kolor sadržaja u većim količinama, uz visoki kvalitet i efikasnost.

Iako je u pitanju A3 kolor štampač, rad sa C844dn nije ništa komplikovaniji od rada sa nekim klasičnim A4 štampačem, što je za produktivnost od velikog značaja. Uz povoljnu cenu potrošnog materijala (toner, bubanj, itd) količina štampe može biti dovoljna za serije marketing materijala. Stoga ovaj uređaj predstavlja zanimljivo rešenje za sve korisnike koji imaju potrebu za štampanjem veće količine reklamnog kolor materijala.

Korisna adresa: Original Grupa

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,