ASUS Zenbook

OKI ES4192dn – idealan MFP za kancelariju

OKI ES4192dn je MFP uređaj prvenstveno namenjen kancelarijskoj primeni, uz odličnu kombinaciju brzine rada, kvaliteta štampe i cene. Brzina štampe je deklarisana na 40 strana u minuti (prva strana za manje od 5 sekundi). Kvalitet štampe je tipičan za LED/Laser kategoriju štampača, gde je tekst ipak u prvom planu. Maksimalna rezolucija koju podržava ES4192dn je 1200×1200 dpi, što omogućava da dokumenti izgledaju odlično, a grafički elementi sasvim solidno, posebno za internu primenu u dokumentima.

PCPress.rs Image

Upotreba Google Cloud Print i Apple AirPrint sistema se podrazumeva, što uključuje mogućnost štampe sa svih modernih mobilnih uređaja. Dodatna mogućnost je upotreba Sendys Explorer softvera koji efikasno objedinjuje upravljanje dokumentima. Sendys Explorer omogućava korisniku da konvertuje dokumente i distribuira ili prenese na izabranu lokaciju, pružajući fleksibilnost za uređivanje, pristup, štampanje, preuzimanje i deljenje datoteka. Takođe, OKI ES4192dn podržava otvorenu SXP platformu za instalaciju i naslanjanje na softvere drugih proizvođača, što je još jedan od benefita, te ostavlja korisniku mogućnost izbora, ne vezujući ga striktno za jedno rešenje..

Pročitajte i:  Epson predstavlja novu T-seriju glava štampača

Sa skener mogućnostima, ES4192dn nudi i odličan stepen automatizacije kroz sistem dvostranog skeniranja i duplex štampe, pa proces kopiranja i na dve strane zahteva minimalnu intervenciju. Osim standardnog skeniranja i prebacivanje materijala u neki od popularnih formata (PDF, JPG itd), na raspolaganju je i OCR opcija. Preko OCR softvera koji je deo Sendys Explorer-a moguće je veoma lako papirna dokumenta prebaciti u dokument.

Kada je u pitanju sigurnost dokumenta koji se skeniraju ili štampaju, OKI ES4192dn nudi mogućnost odložene funkcije. Zahvaljujući eMMC memorijskoj kartici kapaciteta 3 GB, na istu će biti snimljene sve informacije koje su neophodne ali bez izvršavanja pre identifikacije korisnika na uređaju. U praksi, korisnik na svom računaru „pusti“ neki dokument na štampu, ali će to biti izvršeno tek kada dotični korisnik uradi „login“ na ES4192dn uređaju. Na ovaj način se izbegava situacija u kojoj se dokument odštampa odmah, a u vremenu koje prođe dok korisnik došeta do štampača neko „oko“ sa strane može baciti pogled na poverljive informacije.

PCPress.rs Image

Još jedan veoma zanimljiv softverski dodatak je Sendys Fleet Manager, koji je tek pre par meseci postao deo celog Explorer paketa. Sendys Fleet Manager omogućava administratorima preciznu kontrolu nad svim MFP uređajima u mreži, među koje spada i OKI ES4192dn. Tako je moguće uvek imati u vidu stanje svih uređaja u mreži, od informacija koliko se koji koristi i koliko je odštampano strana u određenom periodu, do obaveštenja o količini papira i preostalog tonera u svakom uređaju. Na ovaj način administrator uvek ima informaciju o eventualnom problemu nekog od uređaja, što olakšava njihovo servisiranje i održavanje. Ovo se sve može pratiti i preko nekog mobilnog uređaja, pa će administrator uvek dobijati notifikacije koje su podešene što omogućava brzu reakciju i rešenje problema. To dalje daje prostor za bolju optimizaciju sistema i ukupnu redukcije cene štampe.

Pročitajte i:  Vertiv rešenja za nadzor kritične infrastrukture

Što se tiče cene, ES4192dn je veoma ekonomičan uređaj koji kombinuje početnu povoljnu cenu sa niskom potrošnjom energije uz veliku efikasnost tonera. Na raspolaganju su tri kapaciteta tonera, pa korisnik bira 3k, 7k ili 12k toner, što daje opciju da prilagodi ES4192dn uređaj svojim potrebama mesečne štampe. Pored toga tu su i tri režima za uštedu energije, pa se na ovaj način povećava efikasnost. Naravno, tu treba računati i na odličan Sendys Explorer softverski paket na kojem OKI konstantno radi pa se vremenom kroz njega dobija i proširenja funkcionalnost uređaja.

Korisna adresa: Original grupa

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,