Top50 Glas publike

OKI ES7170dn MFP: Raskošne mogućnosti za obimno štampanje

Serija 7 uređaja u OKI portfoliju predstavlja modele koji su primarno namenjeni za izuzetno veliki mesečni obim štampe i generalne upotrebe. Shodno tome, svoju najbolju primenu imaju u velikim kompanijama. Jedan od takvih modela o kojem smo pisali je ES7131dnw, ali je u pitanju standardan štampač. Sa druge strane, nedavna tema nam je bio i ES4192 model koji predstavlja MFP uređaj ali sa manjim obimom mesečne štampe. Kada OKI pomeša karakteristike ova dva uređaja, dobijamo ES7170dn.

PCPress.rs Image

Kada su u pitanju štampač funkcije, ES7170dn nudi veliki obim štampe i veliku brzinu, baš kao i ES7131. Maksimalni mesečni obim štampe je velikih 200.000 odštampanih strana, što uz primenu OKI LED tonera velikog kapaciteta omogućava veliki broj odštampanih strana bez potreba za servisiranjem i menjanjem tonera. Standardni ulazni kapacitet je 630 listova, pri čemu standardna kaseta prima 530 listova, a višenamenska kaseta još 100, a uz opciju dodatnih kaseta za papire ovaj broj se može povećati na čak 3160. Brzina štampe iznosi 52 strane u minuti, a prva strana iz štampe izlazi nakon pet sekundi. Za funkciju kopiranja, do prve strane treba koji sekundi više (ukupno 8), jer uređaj mora obaviti i funkciju skeniranja.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

Upravo zbog pitanja brzine, ES7170dn poseduje moćniji procesor i više memorije (2 GB standardno, plus 160 GB hard disk) što omogućava bolje iskorišćenje i dodatnih mogućnosti koje poseduje. Maksimalna rezolucija je 1200×1200 dpi, što garantuje dobar kvalitet otiska bez obzira šta se štampa. Kada je u pitanju skeniranje i kopiranje, maksimalna rezolucija je 600×600 dpi.  Uz uređaj dolazi ugrađena heftalica (bez finišera) sa kojom korisnik može da zahefta svoje papire, što je veoma praktična funkcionalnost. Naravno, visok stepen automatizacije procesa štampanje i skeniranja je prisutan kroz sistem dvostranog skeniranja i duplex štampe, uz napredne opcije finiširanja (heftanje, savijanje itd). ES7170dn poseduje i uređaj za automatsko skeniranje kapaciteta 100 strana koja služi za dvostrano skeniranje, čime se proces skeniranja velikog broja dokumenata ubrzava.

PCPress.rs Image

Dodatne mogućnosti koje ima ES7170dn vezane su za OKI sXP (smart Extendable Platform), što predstavlja softversku osnovu za laku integraciju raznih softverskih paketa. Kolor ekran osetljiv na dodir je nešto veći (9 inča), što daje opciju da eventualni dodatni softver krajnjem korisniku ponudi još lakši rad sa uređajem. Zbog efikasnosti, sa desne strane ekrana se nalazi dosta veliki set „direktnih“ tastera koji  pomažu da se određeni zadatak brže obavi bez potrebe dodatnih intervencija na ekranu.

Pročitajte i:  DTF: Sa filma na tkaninu

Naravno, upotreba Google Cloud Print i Apple AirPrint sistema se podrazumeva, što uključuje mogućnost štampe sa svih modernih mobilnih uređaja. Podrška za Sendys Explorer softver se podrazumeva u ovoj klasi OKI MPF uređaja, pa se njegova upotreba preporučuje. Sendys Explorer omogućava korisniku da konvertuje dokumente i distribuira ili prenese na izabranu lokaciju, pružajući fleksibilnost za uređivanje, pristup, štampanje, preuzimanje i deljenje datoteka. ES7170dn nudi i povećanu bezbednost podataka, kroz IP/MAC filtriranje, HDD enkripciju podataka u realnom vremenu i još neke opcije koje će olakšati posao sistem administratorima zaduženim za kontrolu sa jednim ili više ES7170dn uređaja u sistemu.

PCPress.rs Image

Kombinacijom funkcija i njihovim integrisanjem u ES7170dn dobija se uređaj koji može veoma efikasno odgovoriti svim A4 MFP zahtevima velikih poslovnih sistema kod kojih je brz rad sa velikom količinom A4 monohromatskih dokumenta kritičan za uspešno poslovanje.

Kontakt: Original

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,