BIZIT 2022

OKI: softverski paketi za štampanje

Davno su prošla vremena kada softver i njegovi troškovi nisu bili „problem“, pa je sada ovo pitanje veoma značajno za sve. Posedovanje legalnog softvera je apsolutni imperativ za svako ozbiljno poslovno okruženje, što sa sobom povlači i značajne troškove koji idu u pravcu licenciranja i održavanja svih softverskih paketa koji su neophodni.

PCPress.rs Image

Upravo ta neophodnost diktira šta će se imati na raspolaganju, pa je svaki besplatni softverski paket značajan dodatak. Kako bi olakšao korišćenje i povećao upotrebnu vrednosti svojih uređaja, OKI uz svoje modele nudi softverske pakete koji nude veće mogućnosti u odnosu na standardne besplatne programe koji idu uz operativni sistem.

Template Manager je osnovni alat za rad sa OKI štampačima. Ovaj program omogućava veoma laku izradu raznog štampanog materijala, od vizit karti preko brošura i raznog sličnog promo materijala pa do velikih banera (do dužine 1320mm). Zahvaljujući već predefinisanim matricama, korisnik veoma brzo i lako može napraviti ono što mu je neophodno, posebno kada su u pitanju okviri standardnog promo materijala. Naravno, Template Manager podržava i kreiranje ličnih rešenja koje se kasnije mogu opet lako menjati i prilagođavati potrebama. Opcija duplex štampe (na obe strane istog papira) se podrazumeva, pa za ovu korisnu mogućnost nije neophodno koristiti neki drugi softver.

Pročitajte i:  Uticajan igrač na tržištu digitalne štampe: Fortuna Digital Grupa

Pored štampe, podržane su i skener funkcije preko TWAIN drajvera, tako da se po potrebi bilo šta može ubaciti u softver za eventualnu dalju obradu. Template Manager sav sadržaj može eksportovati u PDF ili JPEG format, uz opciju osiguranja dokumenta dodavanjem šifre za pristup. Korisnički interfejs ima sasvim poznat izgled i lak je za korišćenje, tako da neko specijalno znanje za upotrebu Template Manager-a nije neophodno. Dodatna pogodnost ovog programa je automatsko podešavanja OKI štampača kada je u pitanju mediji na koji se štampa. Potrebno je samo izabrati format, a štampač će biti podešen tačno kada je u pitanju tip, veličina i težina papira. No, iako nije komplikovan, Template Manager iskusnijim dizajnerima nudi i neke naprednije mogućnosti, pa se kroz ovaj softver može praviti i materijal kompleksnijeg izgleda.

PCPress.rs Image

Kada je u pitanju menadžment uređaja (ili više njih u većoj kancelariji), OKI nudi PrintSuperVision. Ovaj softverski paket omogućava IT tehničarima da direktno kroz web pretraživač nadgledaju sve parametre uređaja koji su povezani u mreži. Svaki detalj vezan za štampu se može pratiti: broj odštampanih strana, količina papira koja je preostala u fiokama, stanje tonera i tako dalje. Upotrebna vrednost PrintSuperVision softvera raste sa brojem uređaja koji se kontrolišu, pa je u velikim sistemima on velika pomoć za administratore. Automatsko generisanje izveštaja u upotrebi svakog uređaja i slanje istih na mail je jedna od omiljenih adimistratorskih stvari, tako da će oni sigurni biti zadovoljni.

Pročitajte i:  Canon Europe predstavio tri evropske premijere na sajmu FESPA 2022

Takođe će biti zadovoljni efikasnim i preglednim korisnički interfejsom kroz koji se bukvalno sa jednim pogledom vidi šta se sve događa u printer infrastrukturi. Tu je opcija podešavanja više korisničkih parametara, pa se veoma lako mogu postaviti ograničenja za različite korisnike po pitanju količine štampe ili tipa funkcija koje se mogu koristiti.

PCPress.rs Image

Za one kojima je potreba detaljnija informacija vezana za rad štampača i korisnika, tu je Print Job Accounting softver koji proširuje ove mogućnosti. Ovaj program je besplatan za korišćenje na do 50 OKI uređaja, što je sasvim dovoljan broj za većinu okruženja. Efikasna upotreba ovih softverskih paketa nudi mogućnost redukcije ukupnih troškova štampe, a finalno smanjenje troškova ide i kroz činjenicu da su ovi programi besplatni za korišćenje uz OKI štampače i MFP uređaje.

Korisna adresa: Original

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,