Oko 187.000 Apple aplikacija neće raditi uz iOS 11

Kada iOS 11 bude postao dostupan korisnicima, dugo najavljivane promene će stići zajedno sa njim: Apple će prestati da podržava 32-bitne aplikacije.

PCPress.rs Image

Još sa pojavom iPhone-a 5S Apple je svojim programerima preporučio da se okrenu programiranju novih i sređivanju već postojećih aplikacija u 64-bitnom sistemu. Apple je 32-bitne aplikacije na poslednjim verzijama iOS sistema označavao porukom „Ova aplikacija bi mogla da uspori vaš iPhone“, da bi početkom 2017. godine to bilo promenjeno u „Ova aplikacija neće raditi sa budućim iOS verzijama. Programer ove aplikacije mora da je ažurira, kako bi unapredio njenu kompatibilnost“.

Od januara mnogi developeri rade na 64-bitnim verzijama postojećih aplikacija, a više od 50% aplikacija koje su u tom trenutku bile dostupne u AppStore-u nije bilo ažurirano više od godinu dana. Oko 187.000 od oko 2,4 miliona aplikacija će prestati da radi kada se iOS 11 bude pojavio, a najveći broj spada u igrice.

Budući da će iOS 11 podržavati samo 64-bitne iPhone i iPad modele, aplikacije od 32 bita će i dalje biti dostupne na 32-bitnim iPhone uređajima.

Pročitajte i:  Apple se nagodio sa security startup-om Corellium

Izvor: businessinsider

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,