BIZIT 2022

Oko 67.000 iPhone korisnika iz Južne Koreje namerava da tuži Apple

Kompanija Apple se našla na meti mnogih tužbi, a pošto je priznala da namerno usporava starije iPhone modele. Ipak, ni jedna od njih nije velika poput one koja se sprema u Južnoj Koreji, gde se oko 67.000 onih koji koriste Apple pridružilo kolektivnoj tužbi protiv ove kompanije.

PCPress.rs Image

Broj potencijalnih tužilaca se udvostručio 29. decembra, te se sa 34.000 do kraja radnog dela dana popeo na 66.800, poručuju iz advokatske firme Hannuri Law. Iako je Apple obećao da će omogućiti zamenu starih baterija po nižoj ceni, nezadovoljnim korisnicima to očigledno nije dovoljno, a iz kancelarije Hannuri kažu da je nagodba koju je kompanija predložila isuviše slaba, ako se u obzir uzme nelegalno postupanje prema korisnicima, te šteta koju su pretrpeli – naročito oni koji su svoje stare uređaje već zamenili novim. Dalje je objašnjeno da, prema korejskom zakonu, kompanija ima obavezu da korisnike na vreme obavesti o prirodi svake nadogradnje softvera, te im dopusti da samostalno donesu odluke o daljem postupanju, a u vezi sa kupovinom novih uređaja.

Pročitajte i:  Kako blokirati spam poruke na Android telefonu ili iPhone-u

Tužba još uvek nije zvanično podneta, ali bi to moglo da se dogodi početkom 2018. godine, što je vreme potrebno da se tužbi priključe svi oni koje je postupanje kompanije Apple oštetilo.

Izvor: Cultofmac

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,