Oktazan VidCon

Zbog prebrzog širenja Korona virusa i razvijanja globalne pandemije na gotovo sve države sveta, velike organizacije se odlučuju na radikalne mere. Poslednje u nizu otkazivanje velikog okupljanja jeste i VidCon, sajam influensera i drugih poznatih medijskih lica na društvenim medijima.

otkazan vidcon

VidCon je samo jedan od mnogih otkazanih sajmova

Danas je otkazan još jedan veliki sajam. Organizatori događaja VidCon, koji okuplja najveće influensere na društvenim mrežama i kreatore sadržaja, neće biti održan kako je planirano. Iako je bio zakazan za termin od 17. do 20. juna u Kaliforniji, on neće biti održan iz preventivnih razloga. Kompanija je objavila da se radi na planu da se ovaj sajam ipak održi negde na jesen, ali da preciznijih informacija od toga nemaju. Jedino što se zna jeste da su počeli da vraćaju novac za ulaznice ljudima koji su ih već bili obezbedili. Naravno, u opticaju je i neki virtuelni format, ali se o tome za sada ne zna puno.

Usled razvoja pandemije Korona virusa, otkazani su brojni događaji. Među njima su i WWDC, Google I/O, Facebook F8 i mnogi drugi. Otkazan je E3 sajam video igara, dok su veliki lanci poput GameStopa zatvorili svoje prodavnice dok ne prođe kriza. Do sada je obolelo oko 417,000 ljudi, a umrlo preko 18,600 njih. Danas je takođe po prvi put u istorji odlučeno da se Olimpijske igre odlože za sledeću godinu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: