Olimpijada u 8K rezoluciji

Olimpijske igre u Tokiju koje će se održati ovog leta (ukoliko ne budu odložene zbog korona virusa) ulaze u završnu fazu priprema. Ove igre će biti specifične po mnogo čemu, a jedna od stvari po kojoj će se pamtiti biće i prenošenje sportskih događaja u 8K rezoluciji, zajedno sa 22.2 audio kanala. Za sada je sigurno da će živi prenosi u ovoj rezoluciji biti dostupni u Japanu, ali se ne zna da li će i kako gledaoci širom sveta moći da uživaju u maksimalnom kvalitetu slike. Ako bude dostupno, to će najverovatnije biti putem Internet streaming-a.

Za sada se zna da će u 8K rezoluciji sigurno biti prenošene ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara, koje će uključiti i prvi živi prenos u toj rezoluciji iz helikoptera. Takođe, u 8K rezoluciji će biti dostupni i neki sportski prenosi, kao što su muška atletska finala na 100 i 200 metara, žensko atletsko finale na 200 metara i finale muške štafete na 400 metara. Još neka nadmetanja u drugim sportovima biće dostupna u ovoj rezoluciji – finala u ženskom fudbalu i odbojci, kao i pojedini badminton, džudo i stonoteniski mečevi, ili plivanje.

Pročitajte i:  Nikon D6 kasni zbog nedostatka delova

Nekoliko nedelja kasnije, tokom avgusta, u 8K rezoluciji će se prenositi ceremonije otvaranja i zatvaranja paraolimpijskih igara, ragbi u invalidskim kolicima, plivanje…

Izvor: Engadget

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.