One UI 3.1 stiže i na starije Samsung Galaxy telefone

Sa novom serijom Galaxy S21 telefona, Samsung je predstavio i novu verziju One UI korisničkog interfejsa. Update je doneo neke nove funkcije, koje kompanija sada planira da implementira i na svoje starije uređaje. U planu su Galaxy S20 i Note 20 serije, kao i Galaxy Z Fold 2 i Galaxy Z Flip. Ovi telefoni dobiće mogućnost update-a na One UI 3.1, a sa njim i nove funkcije.

one ui 3.1

Šta je novo

Jedan od noviteta biće Enhanced Single Take. To je opcija koja omogućava simultano snimanje videa i fotografisanje. Biće dostupnan i Multi Mic Recording, koji omogućava istovremeno snimanje zvuka sa mikrofona na telefonu i na povezanom Bluetooth uređaju. U Samsung Gallery aplikaciji biće na raspolaganju Object Eraser, koji pomoć AI algoritma uspešno uklanja objekte sa fotografija.

Tuje i Eye Comfort Shield, opcija koja limitira količinu isijavanja plavog svetla sa ekrana telefona. Ova opcija je prvi put predstavljena u One UI 3.0 verziji, a sada je unapređena novim detaljnijim opcijama za podešavanje. I na kraju, biće dostupna i opcija Private Share, koja omogućava da se deljenim fotografijama ograniči vreme trajanja. Nakon isteka zadatog vremena, fotografija će se obrisati sa telefona na koje je poslata.

Pročitajte i:  Samsung predstavio senzor kamere za telefone rezolucije 200 MP

Proces update-a na One UI 3.1 na pomenutim telefonima započeo je danas, na pojedinim tržištima, a narednih meseci biće dostupan i globalno.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,