OneDrive konačno dobija 64-bitnu verziju

Microsoftovo rešenje za skladištenje podataka u cloudu, OneDrive, konačno ide u korak s vremenom I dobija 64-bitnu verziju softvera.

PCPress.rs Image

OneDrive sada može da pristupi sistemskoj memoriji I to više od 4 GB

Do sada su korisnici mogli da pristupe 32-bitnoj verziji aplikacije samo za čuvanje fajlova, fotografija i drugih dokumenata, čak i ako su imali 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows 10. Problem sa pokretanjem 32-bitnog softvera na 64-bitnoj verziji Windowsa jeste da su 32-bitni proogrami imali pristup samo 4 GB sistemske memorije, čak i ako se radilo o sistemima sa većom količinom memorije. A

ko OneDrive bude dostupan kao matična 64-bitna aplikacija, korisnici će verovatno videti povećanje performansi, s obzirom na to da softver može sada da koristi više raspoloživog RAM-a. Microsoft je objasnio da je „OneDrive sada dostupan kao 64-bitna instalacija za uređaje zasnovane na AMD64“. Ako koristite sistem sa Intelovim čipom, ne brinite jer AMD poseduje 64-bitnu arhitekturu i sva AMD64 ažuriranja su primenljiva i na AMD i na sisteme zasnovane na Intelu, prema WindovsReport-u.

Pročitajte i:  Windows 11 usporava AMD CPU-ove do 15 procenata

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,