BIZIT 2022

Opada broj korisnika Facebook-a u Americi

PCPress.rs ImageIako je Facebook iz dana u dan sve bliži svim stanovnicima planete, njegov rast počeo je da usporava. Početkom juna je društveni gigant, po njihovim podacima, imao 687 miliona korisnika. Ali statistika beleži da je već drugi mesec zaredom trend rasta u blagom padu.

Do pre dva meseca, mesečni rast iznosio je najmanje 20 miliona, dok je u aprilu opao na 13,9 miliona, a u maju 11,8 miliona, što je velika razlika. Zemlje koje su donedavno imale najveći broj korisnika sada ih polako gube. U Americi je šest miliona korisnika ugasilo svoje naloge , a Kanada je izgubila milion i po korisnika do kraja maja.

Zemlje koje su ostvarile najveći rast korisnika u maju mesecu su Brazil s deset odsto, Meksiko sa sedam i po i Tajland sa sedam procenata. Slede ih Indija, Kolumbija, Argentina i Filipini.

Kompanija Facebook izjavila je da se pedeset odsto od više od 500 miliona korisnika svakodnevno uloguje na svoj nalog.  A više od dve trećine njih korisnika su izvan granica Amerike.

Pročitajte i:  Kako da verifikujete svoj Instagram nalog: Vodič korak po korak

Blagi gubitak je nastao možda i usled napora kompanije da obezbedi sigurnost za sve korisnike. U maju je Facebook izbacio nekoliko novih sigurnosnih mera koje podižu sigurnost i sprečavaju preotimanje naloga.
Izvor: CNET News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: