BIZIT 2022

Opciona ažuriranja za Windows 10 opet dostupna

Microsoft je odlučio da ponovo započne sa uvođenjem opcionalnih ažuriranja za Windows 10, i onih koji nisu samo bezbednosni. Sve ovo dešava se u trenutku kada epidemija Korona virusa počinje da slabi, a ljudi se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

opcionalna ažuriranja windows 10

Opciona ažuriranja za sve osim bezbednosnih ispravki

Microsoft je ove nedelje bio prilično aktivan sa sopštenjima za javnost, pa su pored objave da njihove prodavnice ipak ostaju zatvorene, odlučili da polako vraćaju opcionalna ažuriranja njihov operativni sistem Windows 10. Tehnološki gigant je još u martu pauzirao opcionalne Windows ispravke kao odgovor na pandemiju, kako bi mogli da se fokusiraju na bezbednosne zakrpe koje će osigurati da svi koji rade od kuće, rade to bezbedno i efikasno.

Najavili su da u julu stižu opcionalna ažuriranja, ali samo za Windows 10 i Windows Server 1809 i novije. Ova neobavezna ažuriranja zvaće se Preview izdanja, kako bi bilo jasno da se ne radi o obaveznim automatskim promenama. Microsoft je objasnio da će oni izlaziti svake treće sedmice u mesecu, a da će bezbednosna ažuriranja izlaziti svake druge nedelje u mesecu kao deo Patch utorka.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: