OpenAI je odložio svoje zavodljive ChatGPT glasovne asistente

Većina ljudi će morati da čeka do jeseni.

PCPress.rs Image

Glasovi su deo ChatGPT-a od 2023. godine.

Kompanija je objavila da je za njen “napredni Voice Mode” potrebno još vremena kako bi “dostigla standardnu vrednost za lansiranje.” Funkcija će biti dostupna maloj grupi korisnika radi prikupljanja povratnih informacija. Zatim će biti lansirana svima koji plaćaju ChatGPT usluge na jesen.

“Poboljšavamo sposobnost modela da otkrije i odbije određeni sadržaj,” naveo je OpenAI. “Takođe radimo na poboljšanju korisničkog iskustva. Pripremamo našu infrastrukturu kako bi je skalirali na milione korisnika uz održavanje odgovora u realnom vremenu.”

Prošlog meseca, OpenAI je demonstrirao unapređenu verziju koja je zvučala toliko ljudski da je izazvala poređenja sa Samanthom, zavodljivim glasovnim asistentom u filmu “Ona” iz 2013. godine, koji je igrala Skarlet Johanson. Nedeljama nakon prezentacije, glumica je optužila OpenAI da je kopirao njen glas uprkos njenom odbijanju.

OpenAI je naveo da još uvek utvrđuje kada će novi glasovi biti dostupni na jesen. Još jedna funkcija koja omogućuje glasovnim asistentima da koriste kameru telefona za razumevanje sveta oko korisnika takođe je odložena do jeseni. “Tačni vremenski okviri zavise od ispunjavanja naših visokih standarda bezbednosti i pouzdanosti,” navodi kompanija.

Pročitajte i:  Sam Altman i drugi tehnološki lideri pridružuju se federalnom odboru za sigurnost AI

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *