TrendMicro

OpenIT konferencija na Fakultetu organizacionih nauka

Index_02 Čest problem današnjih studenata je kako doći do prakse i primeniti znanje stečeno na fakultetu. Mladi ljudi u našoj zemlji imaju malo prilika da prisustvuju seminarima i konferencijama iz oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, koje prate najnovije trendove. Neretko je uzrok tome finansijska nedostupnost akreditacija. S druge strane, nedovoljna razvijenost ovog sektora u našoj zemlji primetna je i u kompanijama, koje još uvek nedovoljno koriste informacione tehnologije da bi bile konkurentne na našem, evropskom ili svetskom tržištu.

U cilju podizanja nivoa dostupnosti prakse i razvoja informacionih tehnologija, međunarodna studentska organizacija AIESEC, će u periodu od 1. do 4. novembra 2010. na Fakultetu organizacionih nauka realizovati projekat OpenIT. Putem besplatnog četvorodnevnog seminara, zainteresovanim studentima tehničkih i drugih fakulteta će biti omogućeno da prisustvuju nizu kvalitetnih predavanja i radionica, koje će im pružiti priliku da steknu praktično iskustvo i da informišu se o aktuelnostima na temu telekomunikacija.

Projekat OpenIT je do sada organizovan tri puta i iz godine u godinu se povećava broj studenata, učesnika seminara, kao i kompanija koje su zainteresovane da postanu partneri projekta i da podrže mlade da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju. Ovogodišnji generalni pokrovitelj projekta je Telekom Srbija. Pored kompanije Telekom Srbija, tu su i Esteh, Saga, MD&Profy, NetLink.

Pročitajte i:  Yettel mreža je sada 100% zelena

Projekat OpenIT, osim seminara, uključuje i Company day koji se održava trećeg dana seminara, tačnije, 3. novembra. Tada, svaka kompanija dobija priliku da se približi studentima i bolje ih upozna sa svim svojim aktivnostima i oblastima rada. Ova manifestacija će takođe biti održana u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, gde će biti omogućen pristup kako studentima koji su učesnici na seminaru, tako i zainteresovanim studentima sa svih drugih fakulteta i viših škola. Svake godine, studenti pokazuju sve veću zainteresovanost za Company day, a osim promocije svojih proizvoda i aktivnosti, kompanija dobija mogućnost da zaposli nekog od učesnika seminara i time pruži šansu mladim ljudima da ostvare svoje ambicije.

Izvor: OpenIT

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,