BIZIT 2022

Opera donosi kripto-novčanik i na desktop pretraživač

Opera planira da postane efikasnija kada su novi sistemi plaćanja u pitanju, a sa novim kripto-novčanikom, što je funkcija koja korisnicima omogućava transfere kriptovaluta između novčanika koji su bazirani na ovom pretraživaču.

PCPress.rs Image

Tako bi upravljanje kriptovalutama uskoro moglo da postane jednostavnije nakon što Opera postane prvi veliki desktop pretraživač koji će dobiti svoj kripto-novčanik, čime će ukinuti potrebu za drugim aplikacijama, te ekstenzijama. Kada je sigurnost u pitanju, korisnici prilikom transakcija koriste otisak prsta, a umesto komplikovanih i nesigurnih lozinki. Sredstva koja korisnik ima u kripto-novčaniku u okviru Opera verzije za Android, a koja je lansirana u julu, čuvaju se direktno u telefonu, umesto na nekom udaljenom serveru, a mobilni novčanik može da se poveže sa desktop verzijom jednostavnim skeniranjem QR koda.

PCPress.rs Image

Tako je ovo još jedan dokaz da kriptovalute sve više ulaze u mejnstrim, te i Opera već neko vreme osvaja kripto-svet, pa, iako ne lansira sopstvenu kriptovalutu, novčanicima korisnicima pruža mogućnost da lakše upravljaju svojim digitalnim valutama.

Izvor: TheNextWeb

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Najbolje besplatne trkačke igre na iOS-u i Android-u
SBB

Tagovi: , , ,