BIZIT Seminar

Opera je postala prvi alternativni Android browser optimizovan za Chromebook-ove

Chromebook-ovi su jeftini računari čiji se rad fokusira na Google Chrome web browsing iskustvo. Iako postoji mnogo alternativa, Opera je prvi alternativni browser koji je ciljano optimizovan za Chrome OS.

opera

Prvi među Hromiranima

Ipak, da budemo jasni, to nije puna zamena za Chrome i nije moguće postaviti Operu kao podrazumevani desktop browser. Ideja koja stoji iza ove verzije Opere je da privuče korisnike. Naime, zahvaljujući pandemiji korona virusa, samo u toku 2020. godine prodato je više od 30 miliona Chromebook-ova. Analitičari očekuju da će ove godine ta brojka biti još veće (oko 40 miliona računara). Opera je tu videla veliku šansu da upozna korisnike sa svojim browser-om.

Neke od funkcionalnosti koje su uključene u ovu verziju Opere su messenger mod (sa kojim svi IM nalozi mogu da se prikažu u jednom Messengers tab-u), mogućnost hvatanja beleški, integrisani VPN, Add blocker, pa čak i kripto novčanik. Browser je besplatan za preuzimanje na Chromebook-ovima, a korisnicima obezbeđuje novu perspektivu rada na računaru, pa ga stoga vredi probati.

Pročitajte i:  Opera integriše ChatGPT za veb stranice i članake

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,