BIZIT 2022

Oppo prikazao prvu na svetu selfi kameru ispod ekrana

Proizvođači pametnih telefona isprobali su nekoliko načina kako bi dobili ekran bez notch-a. Videli smo rešenja koja uključuju pop-up mehanizme, rotirajuće klizače, otvore na ekranu i još mnogo toga. Oppo-vo najnovije rešenje je nešto drugačije, i to je nešto što kompanija naziva prvom selfi kamerom na svetu ispod ekrana.

PCPress.rs Image

Oppo je demonstrirao svoju tehnologiju kamere ispod ekrana na sajmu MWC Šangaj ove nedelje. Kompanija je takođe pružila više informacija o tome kako funkcioniše ovaj sistem. Kako bi se osiguralo da svetlo dođe do kamere koja je ispod samog ekrana, Oppo je koristio prilagođeni transparentni materijal koji radi u tandemu s redizajniranom strukturom piksela. Senzor takođe ima i veći otvor blende u poređenju sa drugim selfi kamerama. Područje ekrana koje ide preko selfi kamere zadržava kontrolu dodirom, ali će ipak imati svoj skup problema.

PCPress.rs Image

Oppo priznaje da ova implementacija smanjuje kvalitet fotografije, pored toga što izaziva druge probleme kao što su odsjaj i izmaglica. Oppo kaže da je kreirao specijalne algoritme koji rade sa hardverom kako bi se suprotstavili ovim problemima, dodajući da će kvalitet selfija sa ovom kamerom biti u rangu sa mainstream pametnim telefonima. Iz kompanije poručuju da će ovu tehnologiju isporučivati na komercijalnom telefonu „u bliskoj budućnosti“.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,