TrendMicro

Oprema za gejming džedaje: Svetlosna sablja i detektor pokreta

Twitch streamer i kreator gejming dodataka po principu „uradi sam“ – Dylan “Rudeism” Beck – koji je ranije napravio specijalni upravljač za igru Untitled Goose Game, vratio se sa još jednim proizvodom, ovoga puta za naslov Jedi: Fallen Order.

PCPress.rs Image

Beck je napravio svetlosnu sablju koja je u isto vreme i detektor pokreta, i koja sa specijalnom rukavicom igru čini još zanimljivijom, i više fizički zahtevnom. Konstruisao je dovoljno veliku sablju da u nju stavi potrebne senzore, pa potom dodao LED svetlo koje se pali kada se zamahne oružjem, a tu su i tasteri za kontrolisanje skokova i drugih pokreta u okviru igre. Senzori za detektovanje pokreta registruju zamahe, pa se sablja deaktivira tokom povlačenja, kada je igrač ne koristi. Čitav projekat koštao je oko 40 dolara, pa je najdragocenije ulaganje došlo u obliku utrošenog vremena.

Oni koji su testirali novu „uradi sam“ sablju kažu da je potrebno malo vremena da se igrač navikne na novi sistem, ali da oružje funkcioniše. Sada se samo čeka na proizvođača koji će biti spreman da prihvati ovaj projekat, te interaktivne Star Wars snove pretvori u stvarnost.

Pročitajte i:  Twitch sve bolji u blokiranju mladih korisnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,