Top50 Glas publike

Optimizacija štampe uz Konica Minolta bizhub C258

Redukcija troškova, veća energetska efikasnost i smanjenje „karbonskog otiska“ trenutno su veoma aktuelne teme. Pravi izbor sistema za štampanje svih neophodnih stvari u velikoj kancelariji može znatno da utiče na sve pomenute stavke, iako je za većinu kompanija najbitnija ova prva.

PCPress.rs ImageNajbolja „medicina“ za ovaj problem jeste smanjenje broja klasičnih štampača i skenera u kancelarijama i njihova zamena jednim, moćnijim multifunkcionalnim uređajem. Jedna od prednosti ovakve promene jeste mnogo jednostavnija administracija i održavanje, jer za samo jedan uređaj treba da se brine o toneru, papiru i tako dalje.

Konica Minolta sa bizhub konceptom uređaja predstavlja upravo takvo rešenje, a ponuda modela iz ove serije stalno se unapređuje. Bizhub C258 predstavlja unapređenje u odnosu na model C227, jer su poboljšani svi bitni parametri. Ekran osetljiv na dodir odavno je obavezan detalj na svim MFP uređajima ove klase, pa sada C258 ima 9“ ekran „ispod“ koga je i malo unapređen softver. Naravno, veći ekran nije samo stvar boljeg izgleda, već i poboljšane funkcionalnosti kroz brže i lakše konfigurisanje parametara štampača. Korisnički interfejs veoma je sličan modernim tabletima (čak je integrisan Web browser).

Puna kontrola

Kao i kod ostalih bizhub uređaja, administrator ima punu kontrolu svih korisnika kojima je dozvoljen pristup C258 štampaču. Imate informaciju koliko je svaki od korisnika odštampao strana tokom određenog perioda, možete  ograničiti da neki korisnik štampa samo crno‑belo ili samo kolor, ili da neko koristi samo skener i tako dalje. Ove napredne mogućnosti čine C258 veoma pogodnim za firme kod kojih je bezbednost i kontrola podataka veoma bitna, pa su ove mogućnosti jedna od značajnijih razlika u odnosu na neke druge MFP uređaje.

Povezivanje s drugim uređajima isto je kao i ranije, pa bizhub C258 nudi direktnu vezu sa Android i iOS uređajima, standardno funkcionisanje u LAN okruženju, ali i mogućnost rada u AP modu ukoliko se za to ukaže potreba. Naravno, Wi‑Fi povezivanje omogućava i sve ostale stvari kada je u pitanju štampa, dakle Google Cloud Print, Apple Air Print i tako dalje.

Procesorska snaga C258 podrazumeva Cortex A7 dual core procesor na 1,2 GHz i 2 GB (plus sistemski hard‑disk od 250 GB), ali su neka druga unapređenja rezultovala povećanjem brzine rada. Tako C258 nudi nešto veću brzinu štampe i kopiranja, a brzina je ista, bez obzira na to da li se radi o crno‑belim ili kolor stranama.

Maksimalna veličina papira je SRA3, raspon težine od 52 do 300 gsm, a kapacitet fioka za papire je od 1.150 pa do 6.650 strana, u zavisnosti od toga šta se koristi. Maksimalna rezolucija štampe je 1800×600 ili 1200×1200 dpi, u zavisnosti od režima, a sa CMYK Simitri HD tonerima zagarantovan je visok kvalitet otiska.

Preporučeni broj mesečno odštampanih strana je 13.000, što je nešto više nego kod C227, dok toneri traju 28.000 (crni) i 26.000 (CMY) strana. Već ove karakteristike dovoljne su da C258 veoma efikasno zameni dosta standardnih štampača ili MFP uređaja, a da se pri tome ostvare uštede u ceni odštampane strane, održavanja i administracije.

Kombinacijom karakteristika bizhub C258 uređaja s nekim od iPLUS paketa, moguće je ostvariti još povoljnije uslove korišćenja i dalje uprostiti pitanje štampanog materijala u kancelariji. Kroz svoje pakete  iPLUS nudi povoljnije rešenje štampe u svim scenarijima, a mogućnosti optimizacije i uštede mogu biti veoma značajne, posebno ukoliko se radi o većem poslovnom sistemu s velikim brojem korisnika i raznovrsnim potrebama za štampu. Kombinacijom karakteristika bizhub C258 uređaja s nekim od iPLUS paketa, moguće je ostvariti veoma povoljne uslove korišćenja

Paket Total Care  
Redovna cena 2050 €
Broj B/W otisaka nema
Broj kolor otisaka nema
Mesečni paušal 0 €
Cena dodatnog B/W otiska 0.0065 €
Cena dodatnog kolor otiska 0.0600 €
Trajanje ugovora (meseci) 24
Cena uređaja u paketu 1537 €

www.originalgrupa.com

(Objaljeno u PC#250)

Pogledajte i: Video nadzor i TCO efekti – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,