BIZIT Seminar

Oracle otkupio američki deo poslovanja TikToka

ByteDance i Oracle ugovorili su detalje strateškog partnerstva koje omogućava nastavak rada TikTok-a u Sjedinjenim Američkim Državama, a tako da platforma ipak ne promeni vlasnika.

PCPress.rs Image

Microsoft ispao, Oracle pobedio

Microsoft je u poslednjim trenucima ispao iz igre, a kada mu je finalna ponuda odbijena, pa se ByteDance na kraju odlučio za Oracle. Ova kompanija, koja je u bliskoj vezi sa Trumpom, zbog čega je i bila je njegov favorit za preuzimanje TikTok-a, neće kupiti društvenu mrežu već će postati njen “tehnološki partner od poverenja”, tvrde upućeni.

Tu se priča o TikTok-u ne završava. Naime, iako se tvrdi da će Oracle voditi američki deo poslovanja kompanije, neophodno je da se i američka i kineska vlada javno sa tim saglase. Prema nekim izvorima kineska vlada bi radije da se američki deo platforme ugasi nego da pređe pod kišobran neke kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država, a zbog toga što se veruje da bi Kina tim potezom pokazala da je slaba pred Vašingtonom.

PCPress.rs Image

Ostaje da se vidi koja će varijanta prevagnuti, a pretpostavlja se da će algoritmi koji upravljaju platformom ostati pod kontrolom kompanije ByteDance.

Pročitajte i:  Samsung troši polovinu memorije Galaxy S23 čim ga uključite, novog, iz kutije

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,