Original: Štampa koja smanjuje troškove

Digitalizacija kao koncept sigurnim koracima ulazi u sve pore poslovanja, a često se dešava da štampa, kao jedan od esencijalnih elemenata funkcionisanja modernog preduzeća, bude zapostavljena. Šta nam donosi optimizovana štampa, u svetu poznatija kao Optimized Print Service (OPS)?

PCPress.rs Image

Ideja OPS servisa je, kako mu ime kaže, optimizacija procesa štampe da bi se izbegli troškovi koji prate ovaj element savremenog poslovanja. Nasleđena rešenja uglavnom nisu efikasna i neretko se dešava da usled kompleksnih poslova koji treba da se obave, ona generišu velike probleme i troškove. Glavne prednosti procesa optimizovane štampe mogu se sumirati u nekoliko kategorija:

  • kupac dobija povlašćenu cenu uređaja uz ugovor,
  • kompletna briga o uređaju prebacuje se na kompaniju koja nudi OPS (garancija, održavanje, servis),
  • stalno dostupna stručna tehnička podrška,
  • kontinuirano poslovanje bez zastoja (zamena uređaja u slučaju kvara),
  • obuka korisnika o osnovnim i naprednim funkcijama i
  • isporuka tonera i potrošnog materijala na lokaciju uređaja.

Štampa je vaša, a briga o uređaju naša

Kompanija Original d.o.o. je lider na tržištu u domenu optimizacije štampe i u svojoj ponudi ima veliki broj uređaja kompanija OKI i Konica Minolta, koje nudi kao specijalno skrojeno rešenje, prema potrebama svakog poslovanja.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

PCPress.rs Image

Povezivanje sa cloud servisima, kao jedna od mogućnosti modernih uređaja za štampu, postaje sve važnija stavka. Umesto slanja zadataka za štampu na fizičku lokaciju, moguće je dostavljati ih virtuelnom serveru, čime se poboljšava produktivnost, a podaci čuvaju na lokaciji koja ne zavisi od fizičkog uređaja i dostupni su s bilo koje pristupne tačke.

Softverski alati dobijaju sve bitniju ulogu u procesu štampe. Proizvođači uređaja konstantno unapređuju svoje usluge razvojem specijalizovanog softvera koji povećava produktivnost u različitim oblastima poslovanja.

Pametniji uređaji objedinjuju sve više funkcija

S razvojem hardvera i sve sofisticiranijeg softvera, efikasna platforma za optimizovanu štampu omogućava upravljanje performansama, pouzdanošću, bezbednošću i kontinuitetom infrastrukture za štampanje kroz nadzor uređaja, analitiku, daljinsku dijagnostiku i prediktivno održavanje. Pojava korporativnih IoT platformi koje nude upravljanje imovinom, otkrivanje grešaka, inteligentnu analitiku i daljinsko nadgledanje predstavlja novu mogućnost za pružaoce usluga optimizovane štampe da učestvuju u IoT prostoru.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje sve više uzimaju maha, a pametni algoritmi koji ih primenjuju znatno će uticati na mogućnosti multifunkcijskih uređaja, koje očekuju veliki koraci u razvoju u narednih nekoliko godina.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

PCPress.rs Image

Pomenute tehnologije postigle su veliki napredak u oblasti prepoznavanja teksta i njegovoj konverziji (OCR), pa je samo pitanje dana kada će ta automatika postati dovoljno dobra da preraste u standardnu opciju MF uređaja.

Sa evolucijom štampe kao integralnim delom poslovanja, servis optimizacije štampe postaje kategorija prema kojoj se okreću svi veliki igrači. Krajnji korisnici dobijaju celokupno rešenje po principu ključ u ruke, a jedino o čemu treba da brinu jesu predviđeni obim štampe i ostvarena ušteda.

Korisna adresa: Original grupa

Autor: Marko Nešović

PCPress.rs Image

OKI Graphic Arts budi kreativni duh

Nova dimenzija štampe koju ovi uređaji nude obuhvata neonske boje, belu štampu na papiru i materijalima u boji, štampu nalepnica za majice, šolje i sve ostalo što vam padne na pamet

Kompanija OKI želela je da Graphic Arts serijom upotrebljivost ovih uređaja podigne na viši nivo i omogući vam da iskažete svoju kreativnost na sasvim drugi način. Slaganje podataka na vizitkartu i njihovo štampanje, štampanje brošura i banera, transferi na raznim materijalima, od tekstila, preko drveta do stakla, kao i na vodootpornim medijima, samo su neke od mogućnosti koje ova serija uređaja nudi. Sa svim ovim na raspoloženju, vaše marketinško/promo odeljenje postaće moćna mašinerija koja će vašu ideju preneti klijentima/posetiocima na potpuno drugi način.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

PCPress.rs Image

Dimenzija koje ne prevazilaze standardne kancelarijske štampače, ovi višenamenski uređaji omogućiće da vaša kancelarija postane prava mala štamparija, sposobna da realizuje ideje koje su dosad zahtevale angažovanje obimnih eksternih resursa. Prosto smo sigurni da u svakom članu vašeg tima leži po jedan umetnik. OKI Graphic Arts štampačima vi im dajete četkicu i platno, a na njima je da probude kreativni deo sebe i iskažu skriveni potencijal.

Graphic Arts seriju štampača moći ćete da vidite na 41. međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA, koji će biti održan na Beogradskom sajmu, od 25. do 28. septembra 2019. godine.

Pošaljite mail na marketing@originalgrupa.com sa šifrom GrafimaPCPress2019 i dobićete besplatnu ulaznicu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,