Top50 Glas publike

Originalni Google Pixel telefoni dobiće još samo jedan softverski update

Vlasnici originalnih Google Pixel ili Pixel XL telefona mogu da očekuju da će tokom decembra dobiti još jedan softverski update. Ali, to će biti njihov finalni update, jer će nakon toga Google prekinuti podršku za ove telefone.

PCPress.rs Image

Ovo će biti prvi put da će Google odustati od standardnih mesečnih nadogradnji za neke svoje telefone. Pixel i Pixel XL su se pojavili u oktobru 2016. godine, što znači da im podrška traje nešto duže od tri godine. Inače, nakon njihovog pojavljivanja, Google je objavio da će im obezbediti dvogodišnju punu podršku i još jednu godinu podrške koja se odnosi na popravku sigurnosnih propusta. Doduše, Google je za njih preskočio novembarski update, pa su mnogi korisnici pomislili da je podrška već prestala u oktobru ove godine (što je u skladu sa objavljenim roadmap-om).

Interesantno je da je pre nekoliko meseci Google omogućio ovim telefonima update na Android 10, što je za mnoge bilo iznenađenje, jer je u tom trenutku već prošlo više od dve godine od pojave telefona na tržištu. Ako ovaj šablon iskoristimo na sledeću generaciju, Pixel 2 i Pixel 2 XL, možemo da očekujemo da će za njih biti dostupan Android 11, ali i da će softverska podrška prestati krajem sledeće godine.

Pročitajte i:  Godfather: Novi Android malver

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,