BIZIT Seminar

Orion telekom počeo sa radom

orion_1_Slobodan Djinovic ORION telekom, drugi operator fiksne telefonije predstavio je juče svoj biznis portfolio javnosti. Novoosnovana kompanija je sa pružanjem usluge mobilnog Interneta već počela u Beogradu, i to ne samo u centralnim gradskim opštinama već i u prigradskim naseljima, dok će sa predstavljanjem novih proizvoda i usluga fiksne telefonije putem CDMA tehnologije za privatne i poslovne korisnike početi u junu ove godine.
ORION telekom, odnosno grupa investitora predvođena EBRD-om, je u 2009. godini uložio znatna sredstva u iznosu od 24 miliona evra u sektor telekomunikacija u Srbiji, tako što je okupio tri Internet servis provajdera: SezamPro, Neobee.Net i MediaWorks. Spajanjem ove tri kompanije novonastala kompanija je postala prvi novi operator telekomunikacija u Srbiji. U maju 2009. godine, MediaWorks dobija licencu za fiksnu telefoniju, i počinje sa razvojem telekomunikacione infrastrukture koja će omogućiti bežičnu fiksnu telefoniju.
Usluge ORION telekoma koje uključuju bežičnu fiksnu telefoniju, fiksni i prenosivi Internet, će korisnicima, putem savremene infrastrukture i iskusnog osoblja, biti ponuđene po povoljnim cenama i tehnički unapređenom nivou usluga. „Kroz svoja ulaganja i unapređene usluge, ORION telekom se obavezao na doprinos bržem razvoju tržišta telekomunikacija u Srbiji, daljoj liberalizacija tržišta i njegove konkurentnosti, kao i na povezivanje krajnjih korisnika sa javnom mrežom preko novog operatora. Naši planovi su da uložimo oko 50 miliona evra u sledećih pet godina, ne samo u sektor telekomunikacija, već i u celu Srbiju, kao i da edukujemo tržište u vezi sa novim uslugama i boljim rešenjima koja su brza, po povoljnim cenama, i jednostavnija za korišćenje.“, izjavio je Slobodan Đinović, generalni direktor ORION telekoma.
Prenosivi Internet (za poneti) i usluga fiksne telefonije koja omogućava izbor operatora, visok kvalitet usluge i široku dostupnost korisnicima pruža novo iskustvo i više mogućnosti koje unapređuju celokupan kvalitet života. Plan ORION telekoma je da se čitava teritorija Srbije pokrije fiksnom telefonijom i Internet uslugama do kraja 2010. godine, čime se rešavaju višedecenijski problemi korisnika širom zemlje (nemogućnost uvođenja fiksne ili zasebne telefonske linije, dvojnici i sl.).

Izvor: Orion telekom

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,