“OSA Računarski inženjering“ proslavila 25 godina poslovanja

Kompanija „OSA Računarski inženjering“ proslavila je 25 godina uspešnog poslovanja u oblasti inženjeringa, razvoja softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije.

_RU_0323

 

Kao jedna od prvih 100 registrovanih privatnih kompanija u SFRJ, „OSA Računarski inženjering“ je postala jedna od vodeće tri IT kompanije u Srbiji i regionu uz plan za dalje širenje poslovanja na tržište jugoistočne Evrope tokom 2016. godine, a zatim i na celo evropsko tržište do 2019. godine.  Proslavi je prisustvovao veliki broj gostiju iz IT industrije, biznisa, bankarstva, kao i ličnosti iz javnog života.

Prikazan je film sa porukama „iz prošlosti i budućnosti“, a zatim i izložba koja prikazuje kako su izgledali arhivski, arhitektonski i foto biro-studio u 1989. godini kada je OSA Računarski inženjering počela poslovanje.

Govoreći da je 25 godina iskustva u IT oblasti obezbedilo kompaniji dobru poziciju na lokalnom i regionalnom tržištu, Željko Tomić, generalni direktor i jedan od osnivača, označio je pozitivnim pomakom ulazak kompanije na zahtevno tržište Evropske unije otvaranjem dve firme u Sloveniji i Hrvatskoj.

 „Za ovih 25 godina, u vreme kada je kompletno društvo prolazilo kroz različite izazove, bilo je potrebno prevazići i savladati mnogo stvari. Tim i zaposleni koji čine „OSA Računarski inženjering“ su glavni motor razvoja kompanije i ljudi su nešto na čemu smo insistirali od osnivanja i pri tome ostajemo i danas. Sve drugo možete da zamenite, ali dobre ljude koji su u stanju da naprave i iznesu posao ne možete nikada zameniti nijednom tehnologijom niti drugim „uređajima“, rekao je Tomić.

On je dodao i da se dalji planovi kompanije odnose na zadržavanje pozicije vodeće kompanije na domaćem tržištu i okruženju,  veći prodor u zemlje Evropske unije i dalja podrška projektima i institucijama u našoj zemlji kroz dodeljivanje nagrade „Petar Damjanović“ za najbolje studentske radove i projekte.

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,