Osetite bol vatre i leda sa VR rukavicama

VR je novi 3D. Sveru igara i industriji hardvera je trebao novi razlog da pravi moćnije grafičke karte, realnije igre i novi razlog da korisnicima prazne džepove. VR hardver je sve češći, jer se sve velike firme polako uključuju u trku. Svi koji imaju pametne telefone bi parče novog virtuelnog sveta, a tu su i manji inovatori koji se nadaju da će baš njihova ideja biti prekretnica kada je VR u pitanju. Možda su nove PowerClaw VR rukavice upravo ono što je nedostajalo?

640_VR-glovesZvanično predstavljene za javnost na GamesCom sajmu u Kelnu pre neki dan. PowerClaw VR rukavice imaju Indiegogo kampanju kako bi skupili dovoljno novca da uspešno finansiraju svoj projekat. Da se ne radi samo o praznoj priči govori i podataka da su posetioci sajma uživo mogli da isprobaju PowerClaw rukavice i da osete peckanje od vatre i leda, te blage šokove od elektriciteta.

Interni vibracioni motori takođe mogu da simuliraju udarac, dodir, pa čak i gruboću neke površine preko koje prođete svojom rukom. Ono što rukavice zasad nemaju je praćenje pokreta, pa nisu baš dobre za kontrolere kao što je HTC Vive. Takođe, Vivoxie, meksički startap koji stoji iza PowerClaw rukavica govori o cifri od 600 USD po paru rukavica, što u ovom trenutku zvuči prilično visoko za uređaj koji ne detektuje pokrete.

Pročitajte i:  Razer: Gejming i "rukavi za prste"

maxresdefault1

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,