ePlaneta

Osumnjičen za Bitcoin Mt. Gox pljačku umalo otrovan

Bitcoin i kriminal na žalost idu ruku pod ruku, što potvrđuje i priča o pokušaju ubistva optuženog za Mt. Gox pljačkju i pranje novca putem kriptovaluta. Reč je o ruskom državljaninu za koga se veruje da je oprao Bitcoin u vrednosti od preko četiri milijarde dolara, zbog čega je trenutno u grčkom zatvoru.

Osumnjičen za Bitcoin Mt. Gox pljačku umalo otrovan

Grčki organi su uspeli da spreče plan da se ubije trovanjem Rus osumnjičen za pranje novca pomoću kriptovaluta. Veruje se da je Aleksandar Vinik pomoću BTC-a, Bitcoin menjačnice poznate po sumnjivim poslovima, oprao Bitcoine u vrednosti od 4 milijarde dolara! Interesantno je da se sumnja da je upravo Vinik jedan od osnivača ove menjačnice.

Kako prenosi Sputnik, citirajući anonimni izvor blizak situaciji, lokalni kriminalci su planirali da otruju Rusa. Njemu je sada zabranjeno da prima bilo kakve predmete sa strane a ne može više ni da bude u kontaktu sa drugim zatvorenicima. Njegova dalja budućnost i lokacija gde će biti zatvoren sada je pod znakom pitanja.

Najveća pljačka Bitcoina

Sumnja se da je Vinik centralna figura u organizaciji koja je izvršila masovnu krađu Bitcoina, koji su bili glavni razlog za čuveni pad Mt.Goxa, japanske menjačnice. Ako se ustanovi da je on zaista bio uključen u ovu pljačku i bankrot tadašnjeg lidera među menjačnicama, to će značiti najveću misteriju kad su digitalne pljačke u pitanju. Izvor tvrdi da je su pretnje počele nakon što je ekstradicija u SAD blokirana.

Pročitajte i:  Potrebni su globalni propisi za podsticanje trgovine imovinom na blockchain-u

Postoje ljudi koji su “veoma zaiteresovani da urade sve samo da se on ne pojavi u Rusiji”. Napad je navodno došao od nepoznate osobe iz ove zemlje. Vinik je navodno priznao zločine i bio je spreman da bude izručen u Rusiji gde bi pomogao istrazi. Gde će biti na kraju isporučen ostaje da se vidi, ono što se zna je da ga svi žele – na ovaj ili onaj način.

Izvor: Sputnik

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,