TrendMicro

Osveženje za OKI „ROI in a box“ Pro8432WT

OKI je početkom aprila najavio unapređenje svoje „ROI in the box“ ponude kod Pro8432WT štampača. U pitanju je veoma značajna opcija koja podrazumeva mogućnost zamene standardnog belog tonera crnim tonerom. Kao što već dobro znamo, prisustvo belog tonera (pored standardnih CMY) omogućava ostvarivanje većeg broja boja i nijansi, gde je osnovna primena štampa na specijalne transfer papire (preslikače) čiji se sadržaj posle može prebacivati na razne materijale.

PCPress.rs Image

Štampa svetlih boja i bele boje kao takve je uvek malo teži zadatak za standardne štampače, pa je beli toner udarna karakteristika Pro8432WT modela. Ipak, u eksploataciji se pokazalo da korisnici Pro8432WT modela imaju povremenu potrebu za štampom veće količine crne boje. Sa konfiguracijom tonera koju ima, ovaj uređaj može štampati kvalitetnu crnu boju, ali je proces malo komplikovan i zahteva mnogo veću potrošnju tonera. Upravo usled ove situacije, OKI je i predstavio pomenuto unapređenje.

Prvi deo ovog paketa je povećanje količine bele boje, te sada Pro8432W dolazi sa dva bela tonera (12K). Posledično, količina odštampanog materijala koji se može kreirati se u startu povećava. Drugi deo paketa je u stvari pravi novitet, jer se nudi opcija kupovine  dodatnog crnog tonera i bubnja, što se lako instalira u Pro8432WT. Nakon instalacije K tonera i bubnja, treba još samo preuzeti ICC profil i Custom Media fajl sa OKI sajta i Pro8432WT je spreman za akciju. Na ovaj način se mogućnosti štampača kada je u pitanju štampa crne boje, ili bilo koje tamne boje, dramatično povećavaju.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

PCPress.rs Image

U isto vreme je moguće imati samo CMYW ili CMYK setup, pa je ovo jedino ograničenje. Ipak, zamena je jednostavna pa je po potrebi moguće raditi promenu konfiguracije u zavisnosti od trenutnih zahteva. Ova mogućnost dodavanja „crne opcije“ važi i za korisnike koji već imaju Pro8432WT, pa oni koji su još 2017. godine investirali u ovaj uređaj nisu zapostavljeni.

Prednost dodavanja K tonera je jasna i može se lako videti kroz kvalitet štampe materijala koji imaju veliku količinu crnih i tamnih nijansi. Tako su otvaraju mnogo veće mogućnosti kada su u pitanju stvari koje se štampaju, jer je sada to moguće veoma efikasno raditi na svetlim ili tamnim pozadinama. Dakle, samo je mašta ograničenje za ono što se može odštampati na razne transfer medije i to posle preneti na predmete od keramike, stakla, plastike i tekstila. Sa pomenutim unapređenjima, Pro8432WT nudi još veći stepen univerzalnosti primene, što pored većih mogućnosti i kvaliteta omogućava korisnicima i redukciju troškova štampe.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

Korisna adresa: Original

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,