ASUS ROG Flow

Program koji osvežava sistemski registar

Windows registry je centralna hijerarhijska baza podataka, koja čuva podatke o konfiguraciji operativnog sistema i raznih instaliranih aplikacija. Tokom vremena, registrator postane opterećen raznim nepotrebnim podacima, kao što su ostaci konfiguracije davno uklonjenih programa. Zbog toga može biti dobro povremeno proveriti bazu podataka i ukloniti nepotrebne delove.

Eusing Free Registry Cleaner je jedan od programa koji su specijalizovani za čišćenje i optimizaciju sistemskog registra. Ovaj program će automatski proveriti kompletan registar u potrazi za potencijalnim viškom – stare konfiguracije, veze sa nepostojećim folderima i fajlovima, nekorišćene ekstenzije, prazni ključevi itd. Po završetku pretrage, može se pogledati spisak ključeva za popravku i aktivirati opcija za čišćenje. Pre uklanjanja treba obratiti pažnju šta je sve izabrano, pošto problemi sa registrom mogu dovesti do nestabilnog rada sistema. Eusing Free Registry Cleaner će pre uklanjanja automatski napraviti rezervnu kopiju trenutnog stanja sistema, što se može koristiti za oporavak u slučaju problema.

Kao što mu ime kaže, Eusing Free Registry Cleaner se distribuira kao freeware program i može se koristiti besplatno. Prilikom svakog startovanja program prikazuje poruku koja poziva na registraciju programa i opcionu donaciju. Instalacija programa uključuje prevode na razne jezike uključujući i srpski, ali zbog nepotpune podrške Unicode standardu naša slova će biti ispravno prikazana samo ako su promenjena Windows podešavanja za sve ne‑Unicode programe. Adresa za preuzimanje instalacije programa Eusing Free Registry Cleaner je www.eusing.com.

(Objavljeno u PC#251)

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , ,

One thought on “Program koji osvežava sistemski registar

  • 18. February 2018. at 12:37
    Permalink

    Koristim linux godinama, mislim od 2009-te. Imam i vindozu instaliranu na drugom HDD-u ali je nikad ne palim. Linux ima sve što je potrebno. I ne treba vam nikakvo čišćenje registry ili defragmentacija i ostale gluposti.

Comments are closed.