N Central domination

Otkazan EVO 2020

Organizatori turnira za borilačke igre EVO 2020 otkazali su EVO online turnir, a suosnivač i predsednik kompanije smenjen je sa tog mesta nakon što su se pojavile optužbe o njegovom ponašanju i delima.

otkazan evo 2020

Od online turnira do otkazivanja

EVO 2020 online turnir trebalo je da zameni pravi EVO turnir, koji je promenio format zbog širenja epidemija izazvane Korona virusom u celom svetu. Međutim, u međuvremenu su se pojavile optužbe na račun suosnivača ovog turnira i predsednika kompanije, o njegovom prethodnom ponašanju. Joey Cuellar više neće biti uključen ni u kakvom svojstvu u EVO kompaniji, a do svega ovoga je došlo nakon što je jedan od igrača javno ispričao kako se Cuellar tokom 90-ih i početkom 2000-ih godina ponašao neprimereno prema njemu i prema nekoliko drugih tinejdžera. Nakon isplivanja detalja, više kompanija se povuklo sa ovog događaja, uključujući Capcom, NetherRealm i Bandai Namco, kao i drugi igrači i komentatori.

Prvobitno je planirano da ovaj esports događaj doživi svoje prvo pojavljivanje u novom formatu, online, i to počevši od 4. jula. Međutim, zbog cele afere, EVO je objavio da će svima isplatiti refundaciju troškova, kao i da će donirati Project Hope-u novac u vrednosti prihoda od događaja. Za sada će Tony Cannon voditi mesto izvršnog direktora.

Pročitajte i:  Vakcina od mikročestica automatski obezbeđuje buster doze

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,