Otkazan Svetski kup u Fortnite-u

Ovu godinu definitivno će obeležiti brojni otkazani festivali, konferencije, sportska takmičenja, odlaganja i veliki finansijski gubici. Korona virus je za sada kompletno izmenio svakodnevni život na koji smo navikli. Poslednji u nizu otkazanih događaja je i Fortnite Svetski kup, planiran da se održi ove godine. On je otkazan, zbog bezbednosnih i zdravstvenih pretnji po takmičare i gledaoce, ali će biti održan online putem.

otkazan svetski kup fortnite

Povratak uživo možda 2021. godine

Epic Games nam otkriva da će svi turniri ove godine biti održavani online putem, i to sve zbog epidemije Korona virusa. Između ostalih, tu je i Svetski kup u Fortnite-u, koji je prošle godine bio održan na stadionu Artur Ash u Njujorku. Ono što zabrinjava, jeste da nije jasno da li će i kada turniri da se vrate uživo formatu. Prosto niko nije siguran da će epidemija prestati, da pretnja od ovoga virusa neće postojati i naredne godine. Ono što je jasno jeste da kompanije rade na formiranju određenog formata takmičenja ako u nekom trenutku bude bilo opasno da se održi uživo, da je lako reorganizovati se.

Pročitajte i:  Strategije: Google planirao kupovinu kompanije Epic Games

S obzirom na okolnosti, ne zna se koliki će biti ni nagradni fond. Prošle godine učesnici i pobednici podelili su oko 3 miliona dolara ukupno. Izvan ove scene, Fortnite je ponovo zabeležio skok u popularnosti i broju igrača, zahvaljujući virtuelnoj turneji Travisa Skota i potpuno novom modu party royale.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,