BIZIT 2022

Otkriven Apple Watch prototip namenjen developerima

Na mreži se pojavio video koji pokazuje Apple Watch prototip, koji je Apple slao developerima za razvoj aplikacija. Interesantno je da on uopšte ne liči na pametni sat, a razlog je što je kompanija želela da omogući developerima da se upoznaju sa mogućnostima, ali da sam uređaj ipak ostane pod velom tajne do zvaničnog objavljivanja. Na video snimku vidi se uređaj koji je nazvan Apple Demo, a na njemu se nalazi pre-WatchOS 1.0 OS, zajedno sa internim Apple-ovim razvojnim aplikacijama.

apple watch

Apple Watch prototip

Prototip je developerima isporučivan u kutijama na kojima je pisalo da je u pitanju proizvod koji je klasifikovan kao poverljiv i da je deo Apple-ovog „Ultra“ programa zaštite. Takođe, navedeno je da prototip mora da bude vraćen kada Apple to zatraži.

Uređaj je spakovan u kutiju koja čak ni ne podseća na Apple Watch. Kada se upali, na ekranu se vide Watch aplikacije, uključujući i Apple-ov interni softver za testiranje. Jedan od tih programa je Lisa tester (sa ikonicom Lize Simpson) koji je developerima omogućava da podese UI elemente na uređaju.

Pročitajte i:  Apple će navodno ove nedelje predstaviti AirPods Pro 2

Ne postoje dokazi da je u pitanju originalni prototip Apple Watch-a, ali količina detalja i informacije koje su ispisane na transportnoj kutiji ukazuju na to. Ako je to stvarno pravi prototip, onda je u pitanju retka prilika da zavirimo iza kulisa kompanije koja ulaže mnogo napora da svoje razvojne procese sačuva od neželjenih pogleda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,