Otkrivena je retka verzija Minecraft-a, za koju se verovalo da je izgubljena

Veoma retka, rana verzija igre Minecraft, za koju se godinama mislilo da je izgubljena, otkrivena je 10 godina nakon objavljivanja. Minecraft Alpha 1.1.1 je objavljena u septembru 2010. godine, ali je bila dostupna korisnicima samo tri sata.

minecraft

Do sada je objavljeno nekoliko stotina verzija Minecraft-a, a (verovali ili ne) postoje fanovi koji su ih pažljivo skupljali i arhivirali tokom godina. Ipak, za pomenutu verziju, Alpha 1.1.1, ili Secret Saturday, verovalo se da je nepovratno izgubljena. Naime, u toj verziji je odmah nakon objavljivanja otkriven kritičan bug, koji je ekran bojio u sivu boju, pa je ekspresno, u roku od nekoliko časova nakon nje, objavljena i verzija 1.1.2.

S obzirom da je praktično bila nedostupna, verzija Alpha 1.1.1 je postala „Sveti gral“ među Minecraft „zaluđenicima“. Ovu verziju je među svojim arhivama pronašao jedan od Minecraft kolekcionara, a kuriozitet je da je ona skinuta 18. septembra 2010. godine, samo 89 sekundi pre nego što je zvanično uklonjena i zamenjena na serveru.

Izvor: PC Gamesn

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Programerski font inspirisan Minecraft-om
eFakture

Tagovi: , , ,