BIZIT 2022

Otkriveni podaci gostiju MGM-a

ZDNet je u sredu objavio da su podaci prošlogodišnjeg hakerskog napada na MGM lanac hotela objavljeni na jednom od hakerskih foruma. Time su otkrivene lične informacije 10.6 miliona gostiju koji su odseli u hotelima MGM Resorta.

hakovani podaci mgm

Podaci uključuju osnovne informacije

Informacije koje se sada dele internetom uključuju imena, adrese i brojeve pasoša bivših gostiju poznatog hotelskog lanca. Iz MGM-a najavljuju da su gotovo sigurni da među ukradenim informacijama nema i onih finansijskih. Za sada se ne može tačno reći koliko ljudi je pogođeno ovim napadom, mada se licitira brojem od oko 10.6 miliona korisnika.

Sve ovo se desilo prošlog leta, kada je primećeno da se desio neovlašćeni pristup cloud serveru gde se nalaze podaci prethodnih gostiju MGM Resorta. Portparol ovog lanca hotela izjavio je da u ovim podacima nisu uključeni oni o finansijama, platnim karticama ili lozinkama. Sve ovo dolazi u jeku međusobnih optužbi između velikih država oko špijuniranja i krađe podataka. Tako su samo u prošloj nedelji SAD optužile četvoricu kineskih oficira za hakerski napad, a pre samo par dana obelodanjeno je da je i Bela kuća imala sajber napad.

Pročitajte i:  Bandai Namco potvrdio da je bio žrtva ransomware napada

Izvor: BBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,