Top50 Glas publike

Otkriveno kada se otvara Lidl

Kompanija Lidl finalizira pripreme za otvaranje lanca prodavnica u Srbiji, što znači da će potrošači uskoro krenuti u kupovinu. Kako javljaju Večernje Novosti, otkriveno je i kada se otvara Lidl.

PCPress.rs Image

Lidl će definitivno otvoriti vrata svojih prodavnica ove jeseni. Kao što je ranije poznato, nemačka kompanija pri dolasku na novo tržište simultano otvara više prodavnica. U slučaju Srbije reč je o preko 10 prodavnica širom zemlje koja će početi sa radom već ove jeseni.

Kako nezvanično saznaju Novosti, Lidl ulazi na tržište već u oktobru. I dok u kompaniji niko zvanično ne daje informaciju o otvaranju, dovoljan je jedan pogled na neku prodavnicu da vam postane jasno da se nešto ubrzano dešava.

Anonimni izvor je otkrio da je Lidl već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za Lidl sa kraćim rokom trajanja, Novosti navode da je jasno da će prodaja početi u oktobru.

Pročitajte i:  Biznis i Finansije - prevlast kineskih kompanija

Kraj čekanja na otvaranje Lidl prodavnica

Čekanje na dolazak Lidla se poredi sa pripremama koje je prošla IKEA, čiji ulazak na srpsko tržište takođe medijski propraćen. Stručnjaci i građani očekuju od nemačke kompanije da utiče na tržište spuštajući cene robe uz zadržavanje kvaliteta.

Dok se potrošači unapred raduju jeftinoj kupovini, pojedini domaći proizvođači su izrazili bojazan da će Lidl uvozom jeftine hrane negativno uticati na domaću proizvodnju. Čini se da svi imaju svoja očekivanja, a da će se pravi efekat znati tek kada prodavnice počnu sa radom ove jeseni.

Izvor: Novosti

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,