Otvoren 20. INFOFEST

U Miločeru je 29. septembra 2013. otvoren 20. jubilarni INFOFEST. Veliki broj informatičara i predstavnika ICT kompanija iz regiona okupio se na svečanom otvaranju ovog prestižnog informatičkog festivala koji istrajava već dve decenije.

Vokalni sastav "Grlice" na otvaranju 20. INFOFEST-a
Vokalni sastav “Grlice” na otvaranju 20. INFOFEST-a

U ime grada Budve prisutne je pozdravio gradonačelnik Lazar Rađenović koji je istakao značaj INFOFEST-a za ovaj turistički grad. Zatim je umetnik Slobodan Marunović recitovao Kiplingovu “Pesmu nad pesmama”, a Svetlana Raičković i njen vokalni sastav “Grlice” održali su koncert čiji je poslednje akorde ispratila letnja kiša.

INFOFEST je otvorio potpredsednik Vlade Crne Gore prof. dr Vujica Lazović koji je podsetio prisutne na dinamičan razvoj informatičkog društva u prethodnih 20 godina, na mestu gde su se smenile tri države i pet informatičkih revolucija.

U narednih pet dana biće održan veliki broj prezentacija kompanija, dve sesije autorskih radova, više panel diskusija i predavanja po pozivu istaknutih ICT stručnjaka.  Po rečima dugogodišnjeg direktora festivala gospodina Milana Mrvaljevića, ovaj festival biće masovniji od prošlogodišnjeg, a broj zemalja iz kojih dolaze učesnici veći je nego ikad.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com