N Central domination

Otvoren 23. INFOFEST u Budvi

Posle pet godina održavanja u Miločeru, festival informatičkih dostignuća INFOFEST se vratio u Budvu. Na svečanom otvaranju koje je održano 25.09.2016. godine bilo je primetno više kompanija i učesnika nego prethodnih godina.

Prof. dr Igor Radusinović
Prof. dr Igor Radusinović

Festival je otvorio prof. dr Vujica Lazović, potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije. Značaj informaciono-komunikacionih tehnologija za razvoj društva, a posebno našeg regiona, istakli su prof. dr Igor Radusinović, član Stručnog odbora Infofesta i gospodin Kemal Huseinović, rukovodilac sektora za infrastrukturu, stvaranje podsticajnog okruženja i e-aplikacije u Sektoru za razvoj telekomunikacija Međunarodne unije za telekomunikacije.

Festival se održava pod parolom “Čudesni ključ”, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Republike Crne Gore i kompanije Biznis Link iz Beograda.

Danijel Bacelić govori o obrazovanju u digitalnoj eri
Danijel Bacelić govori o obrazovanju u digitalnoj eri

Prvi dan radnog programa Festivala obuhvatio je kompanijske prezentacije koje su održali predstavnici Microsoft-a Danijel Bacelić, sa fokusom na primene informacionih tehnologija u obrazovanju, i Marko Mandić iz kompanije S&T na temu upravljanja pametnim gradovima. Festival se nastavlja do 30.09.2016, u podsticajnoj atmosferi hotela Avala i Mogren, uz učešće oko 50 kompanija i preko 1000 individualnih posetilaca, pod budnim okom direktora Festivala Milana Mrvaljevića.

Facebook komentari:
eFakture

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com