BIZIT 2022

Otvoren BIZIT 2018, IT manifestacija posvećena Industriji 4.0

Obraćanjem generalne direktorke PC Press-a, Vesne Čarknajev, otvoren je ovogodišnji BIZIT, koji se održava pod nazivom „BIZIT 2018: Industrija 4.0“.

PCPress.rs Image

 

Kao i svake godine, tema BIZIT manifestacije jeste primena savremenih u poslovne svrhe, a skup ima za cilj da ukaže na najmodernija rešenja u domenu biznis tehnologija, analizira i prognozira trendove, te okuplja najbitnije ljude iz poslovnog sveta koji razmenjuju iskustva, ali i demonstriraju na praktičnim primerima benefite od implementiranja savremenih tehnologija u svakodnevne poslovne procese.

Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, je u svom obraćanju istakla značaj digitalizacije u svakodnevnoj praksi, istakavši pri tome značajne prednosti koje donosi u svakodnevnim životima. Za komparaciju je upotrebila i predstojeće Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine.

PCPress.rs Image
Vesna Čarknajev, direktor PC Press

Već 2020. godine se u Tokiju održavaju Olimpijske Igre na kojima će 100% energije koja će se koristiti na stadionima i u Olimpijskom selu dolaziti iz obnovljivih izvora, sunca i vetra. Stari mobilni telefoni će se koristiti za kovanje medalja pošto u njima ima zlata, srebra i bakra. Organizatori su skupili 80000 starih telefona, i od recikliranih plemenitih metala napraviće 5000 medalja. 99% ostale robe koja će se koristi u igrama biće od korišćenih ili recikliranih materijala.

Goste će prevoziti taksi bez vozača. Već se rade testovi u kojima učestvuje 1500 ljudi. Vozila će se otključavati mobilnim telefonom, koji odmah aktivira start i sa kartice skida novac. U puteve će biti ugrađeni solarni paneli pa će čitav put generisati struju. Roboti će prevoditi sa japanskog i na japanski jezik…Sve to će kontrolisati IT“, rekla je Vesna Čarknajev.

Pročitajte i:  PC Press - prodajna mesta

PCPress.rs Image

Vesna Čarknajev je, pozdravljajući učesnike konferencije, zaključila:

Digitalno doba neće nam doneti ni političari, ni ekonomisti, ni lekari već IT stručnjaci. Upravo vi koji ste ovde danas i sutra, koji dolazite iz 203 kompanije iz Srbije i regiona. Mi ovde prisutni znamo da su Data centri važni, da je cloud posebno važan za velike sisteme, ali još veliki put imamo da pređemo dok to ne učinimo praktičnim… Trebamo još mnogo da naučimo, o pouzdanosti, bezbednosti, komforu… Možda baš na BIZIT-u!“

Dvodnevna BIZIT 2018 manifestacija se održava 7. i 8. novembra u Beogradu, u Klubu poslanika.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,