Ikotek

Otvoren Canon EXPO 2015

Kompanija Canon danas otvara EXPO 2015 u Parizu. Na ovom globalnom događaju koji se održava jednom u pet godina, kompanija će otkriti svoje strateške prioritete i prikazati uzbudljive tehnologije koje pomeraju granice mogućeg u svetu slike – danas, sutra i u budućnosti.

Canon EXPO Paris - Day 1

Canon na događaju EXPO 2015 pokazuje kako se svet slike brzo proširuje u doba Interneta stvari (Internet of Things – IoT). U budućnosti će gotovo sve stvari biti povezane pomoću pametnih uređaja koji će zavisiti od ugrađenih kamera ili senzora i podataka koje prikupe. Kao rezultat, Canon predviđa da će Internet stvari najvećim delom zavisiti od „Slika stvari“ („Imaging of Things“).

Da bi pružio nove mogućnosti u svetu slike, Canon izgrađuje mrežu Canonovih kompanija – ekosistem osmišljen da bi iskoristio inovacije i kreativne talente iz različitih regiona.

Fujio Mitarai, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Canon Inc., pre uvodnog govora na događaju Canon EXPO Paris 2015, kaže: „Oduševljen sam što mogu da poželim dobrodošlicu našim cenjenim partnerima i kupcima danas u Parizu i da objasnim moju viziju budućeg Canona, u kome oživljavaju regionalna međuzavisnost i međunarodna saradnja.“

Pročitajte i:  5G: teorije, zavere, praksa

U novoj mreži kompanija, svako regionalno sedište upravljaće lokalnim istraživanjem i razvojem, proizvodnjom kao i uslugama i podrškom prilagođenim specifičnostima pojedinog tržišta. Evropa će se fokusirati na štampu i mrežni video-nadzor (network video surveillance – NVS). Canon je već sakupio snažne vođe u tim poslovnim područjima kao što su Océ, Axis i Milestone Systems. Kao rezultat, pored svog svetskog ugleda u fotoaparatima, Canon je danas najveći proizvođač rešenja za štampu i sistema za mrežni video-nadzor na svetu.

Rokus van Iperen, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Canon zadužen za Evropu, Bliski Istok i Afriku, dodaje: „Uzbuđeni smo ogromnim prilikama koje pružaju promene na tržištu i verujemo da u budućnosti svaka slika treba da bude povezana s Canonom. Bez obzira da li se radi o beleženju slike, snimanju, spremanju, uređivanju ili štampi, želimo u tome da imamo svoju ulogu i izgrađujemo poslovanje kako bismo to i postigli.“

Primeri koji pokazuju kako Canon podstiče budući rast poslovanja u regionu EMEA, istovremeno koristeći svoje snažne pozicije na osnovnim tržištima uključuju:

· NVS – Spoj Canona, Axisa i Milestonea donosi nadopunjujuće tehnologije i rešenja koja odgovaraju na sve veće potrebe društva za nadzorom. Revolucionarna nova rešenja poput konceptualne mrežne kamere visoke osetljivosti s ultra-telefoto objektivom koju Canon demonstrira na EXPO-u, pokazuju što je moguće na tržištu sigurnosnih rešenja i izvan njega.

Pročitajte i:  Pametni gradovi - budućnost čovečanstva

· 3D ispis – Kao prvi korak na ovom mladom, ali obećavajućem tržištu, Canon je sklopio partnerstvo u Evropi s kompanijom 3D Systems. Za korisnike iz sektora proizvodnje, arhitekture, obrazovanja i inženjeringa, Canon će ponuditi rešenja koja pružaju pametno usklađivanje između podataka, beleženja slike i izlaza slike.

· Grafičke umetnosti – Canon nastavlja da ulaže u tehnologije digitalne štampe da bi omogućio povoljnu štampu na zahtev u sve složenijim primenama. Na primer, Océ Colorwave 910, najbrži digitalni štampač širokog formata u boji na tržištu, na EXPO-u će demonstrirati ispis postera u boji velikom brzinom.

Više detalja o samom događaju možete pročitati u novembarskom broju PC Press-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,