Otvoren Ericsson nagradni konkurs za programere

Četvrti Ericsson Application Awards međunarodni konkurs otvoren je za sve zainteresovane pojedince i kompanije i trajaće sve do 28. februara 2013. godine.

PCPress.rs ImagePravo učešća na Ericsson Application Awards 2013 imaju studenti, kao i male i srednje kompanije (do 100 zaposlenih) koji će se takmičiti u zasebnim kategorijama. Tema ovogodišnjeg konkursa su „Aplikacije za gradski život“ koje prate Ericsson-ovu viziju Umreženog društva u kojem je posredstvom mobilnosti, brodbend-a, cloud-a, aplikacija i usluga sve povezano.

Prijavljeni pojedinci i timovi razvijaće aplikaciju na zadatu temu na Android platformi. Prošlogodišnji pobednik takmičenja bila je aplikacija na temu zdravstvene zaštite razvijena u Keniji. U studentskoj kategoriji, prvu nagradu je dobio tim iz Kine sa svojom aplikacijom za slikanje i dopisivanje. Medicinsko-društvena platforma koja pruža pristup informacijama na polja medicine, razvijena u Egiptu, dobila je nagradu „Tehnologija za dobrobit društva“. Na prošlogodišnjem konkursu učestvovala su 143 tima iz više od 50 zemalja i prijavljena su 242 projekta.

Ove godine će biti dodeljeno nekoliko vrednih nagrada u obe kategorije (studentskoj i za kompanije). Nagrade su:

Pročitajte i:  A1 odabrao Nokiju i Ericsson za partnere na uvođenju 5G mreže

•              25,000 evra za prva mesta

•              10,000 evra za druga mesta

•              5,000 evra za treća mesta

•              Sertifikati za četvrta i peta mesta

Na Social Change Hackathon-u, održanom krajem oktobra, kompanija Ericsson predstavila je Application Awards konkurs. Tim povodom Milena Matić, menadžerka kompanije Ericsson za marketing i strategiju, rekla je: „Iako je konkurs globalnog karaktera i konkurencija je zaista kvalitetna i jaka, pozivamo programere iz Srbije da učestvuju sa svojim lokalnim projektima. Pre dve godine u polufinale Ericsson Application Awards-a ušao je srpski tim što je jasan pokazatelj da uz dobru ideju i kreativnost i timovi sa manjih tržišta mogu ravnopravno da učestvuju i osvoje vredne nagrade“.

Više informacija o Ericsson Application Awards konkursu kao i formulari za prijavu dostupni su na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,