BIZIT 2022

Otvoren konkurs za IMAGINE IF! startap takmičenje

Srbija je po prvi put domaćin IMAGINE IF! takmičenja za startape iz oblasti zdravstva koje u suorganizaciji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd i partnerstvom sa Health Tech Labom, realizuje Innovation Forum Cambridge.

PCPress.rs Image

Ovo globalno takmičenje i pre-akceleratorski program nudi startapima odličnu priliku za dobijanje mentorske podrške, besplatnih saveta lokalnih i inostranih stručnjaka iz industrije i akademije, umrežavanje sa 10.000 inovatora preko globalne platforme Inovacionog Foruma, kao i mogućnost da obezbede finansiranje i laboratorijski prostor. Pobednik lokalnog takmičenja u Srbiji imaće mogućnost da predstavlja svoju zemlju na finalnom takmičenju u Kembridžu.

U programu mogu učestvovati isključivo startapi iz zdravstvenog sektora, uključujući nove ili drugačije vrste terapija, uređaja, dijagnostike, tehnologija platformi, digitalne zdravstvene veštačke inteligencije i bioinformatike. Rok za prijave je 15. januar 2019. godine.

Nakon završenog konkursa biće izabrano 10 najboljih startapa koji će proći mentorski program obuke i boriti se za titulu lokalnog pobednika. Pobednički tim dobiće 2.000 EUR finansiranja, kao i mesto u takmičenju sa drugim ograncima na globalnom IMAGINE IF! takmičenju na Univerzitetu u Kemridžu, gde može osvojiti još 10.000 USD finansiranja. Lokalno finale u Beogradu biće održano 7. marta u Naučno-tehnološkom parku, a startapi će biti ocenjivani na osnovu biznis plana, potencijala proizvoda ili usluge, inovativnosti, naučne osnove i organizacije tima.

Pročitajte i:  Banca Intesa nagradila najinovativnija digitalna rešenja

IMAGINE IF! takmičenje i pre-akceleratorski program Innovation Foruma-a sprovodi se u različitim zemljama širom sveta, a nedavno je uvršten i među sedam najboljih evropskih akceleratorskih programa u oblasti health-techa. Srbiji je ovo prvo učešće i prilika da se pridruži najvećim svetskim univerzitetima kao što su Oxford, Harvard, EPFL, kao i  kompanijama IBM, Roche, Johnson&Johnson, AstraZeneca, sa kojima Innovation Forum Cambridge ima uspešnu saradnju u ovoj oblasti.

Startapi zainteresovani za učešće, mogu se prijaviti na: https://inno-forum.org/accelerator/apply/

Više informacija o procesu takmičenja, nagradama i mentorskom radu pogledajte na http://inno-forum.org/accelerator/

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,