TrendMicro

Otvoren “Sajam inovacija”

Skills_at_Work 01 scaled Otvoreno međunarodno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu koje će trajati od 22. do 24. aprila

Međunarodno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu pod nazivom „Veštine u praksi“ svečano je danas otvoreno u Sava Centru. Takmičenje, koje okupilo srednjoškolace iz 13 evropskih zemalja, zajedno su organizovali British Council, organizacija „Dostignuća mladih" i Microsoft Srbija.

Cilj ovog događaja je da promoviše preduzetništvo kod mladih i da ih podstakne da upotrebe svoje veštine na preduzimljiv i inovativan način, kako bi u krajnjoj liniji, povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Takmičenje „Veštine u praksi“ održava se po treći put . Naša zemlja , koja je 15. aprila 2010. godine postala punopravna članica Evropske organizacije „Dostignuća Mladih“ dobila je čast da bude domaćin ove godine i ima 4 tima kao svoje predstavnike.

Takmičenje je svečano otvoreno obraćanjem ministra prosvete Vlade Republike Srbije Žarka Obradovića, direktora misije USAID u Srbiji Majkla Harvija, direktora British Councila u Srbiji Endrua Glasa, potpredsednika „Dostignuća mladih“ za Evropu Oldo Vanousa i generalnog direktora Microsofta u Srbiji Vladana Živanovića.

Pročitajte i:  Održano takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente – Bubble Cup 15

Skills_at_Work 03 scaled Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je Beograd danas Evropa u malom. „ Kroz ovo takmičenje đaci dobijaju prilku da stiču nova znanja i veštine koje će u bliskoj budućnosti moći da primene i tako pomognu razvoj svoje zemlje. Mi ćemo nastaviti da unosimo promene u naš sistem obrazovanja jer ne želimo samo da budemo konkurentni već da budemo lider u jugoistočnoj Evropi“ rekao je ministar Žarko Obradović.

“Ovaj događaj je kulminacija trogodišnjeg projekta British Council-a „Veštine u praksi“ koji se bavi razvojem srednjeg stručnog obrazovanja, podsticanjem razvoja preduzetničkih veština kod mladih i, što je najvažnije, stvaranjem direktne veze između poslovne zajednice i obrazovnog sistema. Na taj način, pokušavamo da ovim mladim ljudima pomognemo da steknu veštine koje su tražene na današnjem tržištu rada." izjavio je Endru Glas, direktor British Council-a u Srbiji.

„Kroz obrazovne programe „Dostignuća mladih“ mladima se nudi prilika da uče više o značaju preduzetništva i trgovine. Sa njima se deli vizija socijalno odgovornog poslovanja i nudi šansa da kroz svoje poslovne aktivnosti kreiraju bolji svet za svoju porodicu, prijatelje i komšije, zbog čega programi „Dostignuća mladih“ uživaju svu podršku Američke agencije za međunarodnu saradnju “ naglasio je direktor  misije USAID u Srbiji Majkl T. Harvi.

Pročitajte i:  Microsoft otpušta stotine zaposlenih

Nakon otvaranja usledio je rad učeničkih timova na rešavanju izazova iz oblasti preduzetništva koji su zadali predstavnici Microsoft-a. Učenici treba da osmisle „Školu budućnosti“, revolucionarno tehnološki opremljenu školu, koja uz pomoć softverskih rešenja menja način na koji učenici žive i uče u školi. Učenici svoju viziju u vidu biznis plana prezentuju žiriju koji se sastoji od biznismena i koji će odlučiti o pobedniku na osnovu prezentacije ideje, plana realizacije i finansijskog plana.

„Vizija „Škole budućnosti“ koju učenici predlažu mora da unapredi život i učenje svih učenika škole, podržavajući njihove specijalne potrebe i viziju ličnog razvoja i obrazovanja, što su upravo ciljevi za koje se snažno zalažemo kao kompanija kroz naš program Partner u učenju koji u Srbiji sprovodimo od 2004. godine u saradnji Ministarstvom prosvete“, izjavio je Miloš Trkulja, direktor prodaje za javni sektor u Microsoftu.

Microsoft

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,